Sidebar

27
Τρι, Οκτ

Σούπες
Typography

Σούπα με καρότα και πορτοκάλι

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό τεμάχιο φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1,3 κιλά καρότα κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

 

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, για 2’. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, και τα καρότα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 - 8’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και μόλις έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για 20’. Περνάμε το φαγητό από το μπλέντερ και είναι έτοιμη η σούπα. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το αλάτι. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή με γιαούρτι, πιπέρι.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.