Σούπα με καρότα και πορτοκάλι
Μερίδες: 4
Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρ. Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό τεμάχιο φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1,3 κιλά καρότα κομμένα σε φέτες
- ¼ φλιτζ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- Χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- Γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι, για 2’. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, και τα καρότα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 - 8’, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και μόλις έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, για 20’. Περνάμε το φαγητό από το μπλέντερ και είναι έτοιμη η σούπα. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και το αλάτι. Σερβίρουμε την σούπα ζεστή με γιαούρτι, πιπέρι.