Sidebar

25
Τρι, Φεβ

Ψωμί & Αρτοσκευάσματα
Typography

Εύκολη ζύμη για πίτσα

 

Υλικά

1 κιλό αλεύρι

330ml sprite

330ml χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Διαδικασία

 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη sprite, το νερό, την μαγιά, το αλάτι και 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μέχρι να έχουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Αφήνουμε το χυλό να “ξεκουραστεί” σε ζεστό μέρος για δέκα λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος. Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε κομμάτια. Φτιάχνουμε τις πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. η καθεμία. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με τα δάχτυλα πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια ή με πλάστη αν θέλουμε να γίνει πιο λεπτή και τραγανή. Πασπαλίζουμε το ταψάκι με λίγο καλαμποκάλευρο. Απλώνουμε την ζύμη, προσθέτουμε υλικά της επιλογής μας και ψήνουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.