Sidebar

10
Τρι, Σεπ

Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Συνταγή με γαρίδες για διαβητικούς

Mερίδες: 4

Διατροφική Αξία

(ανά μερίδα)

  • Θερμίδες 110,5
  • Λίπος: 9,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,7 γρ.
  • Χοληστερόλη: 7,6 mg
  • Νάτριο: 351,5 mg
  • Υδατάνθρακες: 3,0 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 0,2 γρ.
  • Σάκχαρα: 0,3 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,5 γρ.

Υλικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 16 μεσαίες γαρίδες, αποφλοιωμένες και βρασμένες
  • ¼ φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1/8 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ξερά ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά. Όταν το βούτυρο κάψει, ρίχνετε το σκόρδο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.

 

2. Προσθέτετε τις γαρίδες. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύετε για 2 επιπλέον λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να ψηθούν. Ανακατεύετε μαζί το ξερό ψωμί και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.