Σολομός! Ένα ψάρι που η φύση προίκισε με μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, ίσως και τη μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα ψάρια.
Χρ. Πρ: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 21- 25 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
- 8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 2 εκ. πάχος)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Μια πρέζα κανέλα
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα αμύγδαλα
Διαδικασία παρασκευής
- Βάζετε 5-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα καρότα. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τα αφαιρείτε από το τηγάνι.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά το μέλι, τη μουστάρδα, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλείφετε τα κομμάτια σολομού με το μίγμα που ετοιμάσατε και τα τοποθετείτε στο τηγάνι που έγιναν τα καρότα. Τηγανίζετε το σολομό σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει (περίπου 7 λεπτά το κάθε κομμάτι).
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα καρότα, τα αμύγδαλα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, το κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το δυόσμο και τα ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε το σολομό στο πιάτο και δίπλα του τοποθετείτε τα καρότα.