Sidebar

09
Τετ, Οκτ

Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Σολομός! Ένα ψάρι που η φύση προίκισε με μεγάλη περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα, ίσως και τη μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα ψάρια.

 

Χρ. Πρ: 15 λεπτά

Ψήσιμο: 21- 25 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες

  • 8-10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 2 εκ. πάχος)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Μια πρέζα κανέλα
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού θρυμματισμένα αμύγδαλα

Διαδικασία παρασκευής

 

  1. Βάζετε 5-7 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα καρότα. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και τα αφαιρείτε από το τηγάνι.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά το μέλι, τη μουστάρδα, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλείφετε τα κομμάτια σολομού με το μίγμα που ετοιμάσατε και τα τοποθετείτε στο τηγάνι που έγιναν τα καρότα. Τηγανίζετε το σολομό σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει (περίπου 7 λεπτά το κάθε κομμάτι).
  3. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνετε τα καρότα, τα αμύγδαλα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, το κόλιανδρο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το δυόσμο και τα ανακατεύετε καλά.
  4. Σερβίρετε το σολομό στο πιάτο και δίπλα του τοποθετείτε τα καρότα.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.