Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Τηγανιά με πράσα και κρεμμύδια

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές

½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 πράσα κομμένα σε ροδέλες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Τοποθετούμε σε ένα μπολ το κρέας, αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και κρασί. Το αφήνουμε για ½ ώρα να μαριναριστεί. Σε τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα πράσα και τα κρεμμύδια. Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το κρέας. Σβήνουμε με κρασί και σκεπάζουμε ώστε να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε μέσα τα πράσα και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.