Sidebar

01
Κυρ, Οκτ

Σαλάτες
Typography

Σούπερ θρεπτική και αντιοξειδωτική λαχανοσαλάτα με τόνο.

Τα φυτοχημικά που περιέχονται στο ρόδι, στο λάχανο, στο σέλερι, στα καρύδια, στο λεμόνι και στο ελαιόλαδο απενεργοποιούν τις καταστροφικές ελεύθερες ρίζες και σταματούν το χρόνο!

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. λάχανο άσπρο ψιλοκομμένο 
  • 200 γρ. λάχανο μωβ ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μαρούλι χοντροκομμένο
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ.τσαγ. ρόδι (σποράκια)
  • 1/4 φλ.τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

 

Προσθέτουμε σε ένα βαθύ μπολ το τόνο, το σέλερι, το μαρούλι, το ρόδι, το κρεμμύδι, το λάχανο (άσπρο και μωβ), το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα καρύδια, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Την βγάζουμε και σερβίρουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.