Sidebar

22
Τετ, Ιαν

Σαλάτες
Typography

Γευστική και θρεπτική σαλάτα με φακές, διάφορα λαχανικά και χαλούμι.

Είναι εξαιρετικά πλούσια σε ωφέλημα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες C, B, E και Α, ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο και φυτοχημικά όπως φλαβονοειδή. Επιπλέον, περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φυτικών ινών και πρωτεϊνών, χρήσιμα για τη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα και τη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

  • 150 γραμ. φακές βρασμένες
  • 250 γραμ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  1/2 κόκκινο κρεμμύδι , σε φέτες
  •  ½ σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  •  ½ λεμόνι,  το χυμό του
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γραμ. χαλούμι , κομμένο σε κυβάκια
  • ½ ματσάκι κόλιανδρος, χοντροκομμένος ή βασιλικός ή δυόσμος
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

 

  1. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα ντοματίνια, το κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Έχουμε βράσει τις φακές μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε τις κρύες φακές μέσα στη σαλατιέρα
  3. Προσθέτουμε το χοντροκομμένο κόλιανδρο,  αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Ψήνουμε το χαλούμι σε γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρουμε τη σαλάτα με τα ψημένα κυβάκια χαλούμι.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.