Sidebar

16
Τετ, Οκτ

Διεθνής κουζίνα
Typography

Απολαυστικές και θρεπτικές τορτίγιες.  Προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φυτικές ίνες, βιταμίνες C, E και Β, λυκοπένιο από τις ντομάτες, κερκετίνη από το κρεμμύδι και καψαϊκίνη από την καυτερή πιπεριά.

 

Μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά 

Υλικά

  • 8 τορτίγιες
  • 220 γρ. πουρέ μελιτζάνας με καυτερή πιπεριά
  • 450 γρ. κρέας βοδινό μπριζόλα ή κοτόπουλο (ψημένο και κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2  κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψητές και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2  φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα χωρίς φλούδα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

 

  1. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε και από της δύο πλευρές τις τορτίγιες.
  2. Τοποθετείτε την κάθε τορτίγια σε ένα ξύλο κοπής και απλώνετε πρώτα τον πουρέ μελιτζάνας και μετά τοποθετείτε το κρεμμύδι, το κρέας, τις πιπεριές, τη ντομάτα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
  3. Τυλίγετε τις τορτίγιες και σερβίρετε με γιαούρτι ή πουρέ μελιτζάνας ή τυρί κρέμα και παγωμένη μπύρα!!
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.