Απολαυστικές και θρεπτικές τορτίγιες. Προσφέρουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, φυτικές ίνες, βιταμίνες C, E και Β, λυκοπένιο από τις ντομάτες, κερκετίνη από το κρεμμύδι και καψαϊκίνη από την καυτερή πιπεριά.
Μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- 8 τορτίγιες
- 220 γρ. πουρέ μελιτζάνας με καυτερή πιπεριά
- 450 γρ. κρέας βοδινό μπριζόλα ή κοτόπουλο (ψημένο και κομμένο σε λεπτές φέτες)
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψητές και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ντομάτα χωρίς φλούδα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε και από της δύο πλευρές τις τορτίγιες.
- Τοποθετείτε την κάθε τορτίγια σε ένα ξύλο κοπής και απλώνετε πρώτα τον πουρέ μελιτζάνας και μετά τοποθετείτε το κρεμμύδι, το κρέας, τις πιπεριές, τη ντομάτα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Τυλίγετε τις τορτίγιες και σερβίρετε με γιαούρτι ή πουρέ μελιτζάνας ή τυρί κρέμα και παγωμένη μπύρα!!