Sidebar

14
Τρι, Ιουλ

Προτείνουμε
Typography

Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τις σαλάτες με το καλοκαίρι. Και με το δίκιο τους. Δε χρειάζονται μαγείρεμα (το όποιο είναι ανυπόφορο με τη ζέστη), δε βαραίνουν το στομάχι και γενικά είναι αναζωογονητικές όταν το θερμόμετρο χτυπάει κόκκινο.

Τα χειμωνιάτικα φαγητά μου αρέσουν (όπως όλα τα φαγητά εξάλλου…) αλλά με όλη αυτήν την κακοκαιρία και τη μουντάδα ένιωσα την ανάγκη να φέρω λίγο καλοκαίρι στη κουζίνα μου! Και μόνο με τα χρώματα ένιωσα μία ζεστασιά μετά από τόσους μήνες κρύου.

Εάν δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει σας προκαλώ να το κάνετε. Ο συνδυασμός της φράουλας με το φρέσκο σπανάκι και τη ρόκα είναι απερίγραπτος. Και για να μιλήσουμε διατροφικά ο συνδυασμός αυτός, εκτός από νόστιμος, είναι και πολύ ωφέλιμος. Η βιταμίνη C που βρίσκεται στις φράουλες βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου που βρίσκεται στο σπανάκι.

Υλικά

  • Σπανάκι
  • Ρόκα
  • Φράουλες

Ντρέσινγκ

  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι ξύδι
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. παπαρουνόσπορο
  • ½  κ.γλ. worcestershire σως
  • 1 κ.γλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα υλικά της ντρέσινγκ και κόψτε τις φράουλες. Βάλτε το σπανάκι και τη ρόκα σε ένα μπολ σαλάτας. Προσθέστε τις φράουλες, λίγη ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

 

Κρατήστε τη ντρέσινγκ σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε την όλη τη βδομάδα στις σαλάτες σας!

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.