Με μόλις δύο απλά υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στην κουζίνα μας, μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμες, υγιεινές λιχουδιές για το σχολείο, το πρωινό ή το απογευματινό σνακ.
Εκτός από εύκολες στην παρασκευή τους, είναι και εξαιρετικά θρεπτικές, πλούσιες σε πρωτεΐνη (13 γραμμάρια) και αντιοξειδωτικά.
Υλικά για 3-4 μπανανοτηγανίτες:
- 1 μπανάνα
- 2 αυγά
- κανέλα (προαιρετικά)
Για κάθε επιπλέον μπανάνα προσθέστε δύο αβγά.
Πολτοποιήστε την μπανάνα και ανακατέψτε την με τα αυγά ή χτυπήστε όλα τα υλικά σε μπλέντερ.
Ρίξτε ποσότητα μιας μικρής κουτάλας σε αντικολλητικό τηγανάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και αφήστε την κάθε πλευρά για 30-40 δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά.
Έτοιμες!
Σερβίρονται σκέτες ή με ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας (μέλι, μαρμελάδα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, φυστικοβούτυρο κ.α.).
Καλή σας απόλαυση!