Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Προτείνουμε
Typography

Με μόλις δύο απλά υλικά που σχεδόν πάντα έχουμε στην κουζίνα μας, μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμες, υγιεινές λιχουδιές για το σχολείο, το πρωινό ή το απογευματινό σνακ. 

Εκτός από εύκολες στην παρασκευή τους, είναι και εξαιρετικά θρεπτικές, πλούσιες σε πρωτεΐνη (13 γραμμάρια) και αντιοξειδωτικά.  

 

Υλικά για 3-4 μπανανοτηγανίτες:

  • 1 μπανάνα
  • 2 αυγά
  • κανέλα (προαιρετικά) 

Για κάθε επιπλέον μπανάνα προσθέστε δύο αβγά.

Πολτοποιήστε την μπανάνα και ανακατέψτε την με τα αυγά ή χτυπήστε όλα τα υλικά σε μπλέντερ. 

Ρίξτε ποσότητα μιας μικρής κουτάλας σε αντικολλητικό τηγανάκι ελαφρώς βουτυρωμένο και αφήστε την κάθε πλευρά για 30-40 δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά. 

Έτοιμες! 

Σερβίρονται σκέτες ή με ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας (μέλι, μαρμελάδα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, φυστικοβούτυρο κ.α.).

Καλή σας απόλαυση! 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.