Sidebar

25
Πεμ, Απρ

Διατροφή & Στάδια Ζωής
Typography

 Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι μητέρες υπέρβαρων νηπίων υποτιμούν το βάρος των παιδιών τους, κάτι που οδηγεί σε υπερβολικό τάισμα.

 

 

Στη μελέτη συμμετείχαν 281 μητέρες με το παιδί τους. Οι μητέρες είχαν ηλικία από 18 έως 46 ετών και τα παιδιά είχαν κατά μέσο όρο την ηλικία των 2 ετών. Συνολικά, σχεδόν το 70% των μητέρων ήταν ανακριβείς και δεν ήταν σίγουρες για το σωματικό βάρος των παιδιών τους ενώ το 72% των μητέρων δήλωσαν ότι είναι «ικανοποιημένες» από το σωματικό μέγεθος των παιδιών τους.

Μέρος του προβλήματος, λένε οι ερευνητές, είναι ότι ένα παχουλό παιδί θεωρείται συχνά ως ένδειξη επιτυχημένης γονικής μέριμνας, ιδιαίτερα κατά τα πρώτα χρόνια ζωής του. Πιστεύουν  επίσης ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα σχετικά με τη ψυχολογία της μαμάς.

Αν και η συγκεκριμένη έρευνα επικεντρώθηκε σε παιδιά νηπιακής ηλικίας, πρέπει να προσθέσω ότι κάτι τέτοιο μπορούμε να το παρατηρήσουμε και στα «παιδιά» μεγαλύτερης ηλικίας. Ποιος από εμάς άλλωστε, όποια ηλικία και αν έχει, δεν έχεις ακούσει τις φράσεις «παιδί που έφαγες;», «παιδί μου δεν έφαγες», «παιδί μου φάε και από αυτό», «παιδί μου αδυνάτησες» και η λίστα συνεχίζεται!!  

ΠηγήArchives of Pediatrics & Adolescent Medicine, news release, May 7, 2012

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.