Sidebar

27
Σαβ, Απρ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

 

Mερίδες: 6

Χρ. Προετοιμασίας: 8 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 25-30 λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 500 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα τριμμένη (χωρίς τα σπόρια)
  • 1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το γιαούρτι, τον πελτέ, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, την τριμμένη ντομάτα αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε να συνδυαστούν καλά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30’ στο ψυγείο. Πλάθουμε 10 μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα για 7-8’ από κάθε πλευρά. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30’. Καλό θα είναι να τα βάλουμε σε σχάρα μέσα σε ταψί για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα μπιφτέκια απ'έξω και να μην είναι ροζ στο εσωτερικό τους.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.