Sidebar

13
Παρ, Δεκ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Χοιρινό με πράσα και σέλινο

Μερίδες: 5

Χρ. Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 1 ώρα και 40 λεπτά.

Υλικά

  • 1 ½ κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 ½ κιλό σέλινο, κομμένο στα 4
  • 1 ½ κιλό πράσα
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρέας, μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το νερό, το κρασί, τον πελτέ ντομάτας, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σέλινο για 15΄ και το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό σέλινο, 1/3 φλ.τσαγ νερό, τα πράσα, και τέλος το υπόλοιπο σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20΄. Αφού το κρέας έχει βράσει ρίχνουμε το βρασμένο σέλινο, το πράσο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30΄ μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Είναι έτοιμο να το σερβίρετε με φρεσκοστιμμένο χυμό λεμόνι.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.