Sidebar

27
Τρι, Φεβ

Τρόπος Ζωής
Typography

Το καλοκαίρι για τους περισσότερους από εμάς είναι η πιο ευχάριστη εποχή του χρόνου και δυστυχώς η πιο μικρή.

Ήλιος, υψηλές θερμοκρασίες, διακοπές, θάλασσα και διασκέδαση σε όμορφα beach bars. Όλοι λατρεύουμε να αρχίζουμε τη μέρα μας στην παραλία με έναν freddo, να συνεχίζουμε με παγωμένες μπύρες και snacks και να την κλείνουμε με δροσιστικά cocktails.

 

Ωραία ακούγονται όλα αυτά, σχεδόν ιδανικά. Πρέπει να επανέρθουμε όμως στην σκληρή πραγματικότητα.Όλα αυτά εκτός από ευχαρίστηση προσδίδουν θερμίδες, και φυσικά θερμίδες! Αν ξεφύγουμε και λίγο, να τα και τα παραπανίσια κιλά. Δεν νοείται όμως σε περίοδο καλοκαιριού κάτι τέτοιο.

Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος άγχους, διότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τη θάλασσα, την αμμουδιά και γενικώς την παραλία για ποικίλες δραστηριότητες. Για αρχή μπορούμε να κολυμπήσουμε. Το κολύμπι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές, τις πιο εργοβόρες και τις πιο ευχάριστες μορφές άσκησης. Στην πιο σοβαρή αλλά και στην πιο παιγνιώδη μορφή του απαιτεί μεγάλη ενέργεια. Οι 120 θερμίδες μιας μπύρας μπορούν να καούν στα 20 πρώτα λεπτά.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι το περπάτημα στην άμμο και για τους πιο τολμηρούς το τρέξιμο. Το περπάτημα στην αμμουδιά που βουλιάζει ή μέσα στο νερό, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν έχετε βάλει στόχο να συνεχίσετε για τουλάχιστον μία ώρα. Μην διστάσετε, όμως, γιατί πέρα από τη φανερή βελτίωση που θα δείτε στη γράμμωση των ποδιών σας, θα έχετε κάψει όσες θερμίδες χρειάζονται για να απολαύσετε το απόγευμα ένα παγωτό.

Μια άλλη ευχάριστη δραστηριότητα της παραλίας είναι οι ρακέτες. Φροντίζουμε αρχικά να απομακρυνθούμε από όσους απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους και ξεκινάμε για δράση! Οι ρακέτες είναι σαν το ποδήλατο. Ποτέ δεν τις ξεχνάς. Δείχνεις λίγο αστείος στην αρχή όταν κυνηγάς το μπαλάκι στην διπλανή παραλία, αλλά δεν πειράζει. Ακόμα και αυτό το «κυνήγι» είναι μία καλή ευκαιρία για κάψιμο παραπάνω θερμίδων αλλά και για νέες γνωριμίες. Οι ρακέτες λειτουργούν σαν αεροβική άσκηση. Γυμνάζουν αρμονικά χέρια και πόδια, ενώ βοηθούν την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και σίγουρα θα απολαύσετε με όρεξη το απογευματινό σας σνακ.

Τέλος, αν απολαμβάνουμε τις διακοπές μας σε κάποια οργανωμένη παραλία, με γήπεδα στην άμμο, τι καλύτερο από έναν παιχνίδι beach volley. Εδώ θα έχουμε μεγάλη κατανάλωση, περίπου 280 θερμίδες τα 40 λεπτά και φυσικά ολοκληρωμένη «περιποίηση» σώματος. Χέρια, πόδια, στήθος, πλάτη, όλα σε εγρήγορση. Μετά από όλα αυτά θα αισθανθούμε ευεξία και σίγουρα οι τύψεις για τις 2 παραπανίσιες μπύρες που ήπιαμε θα εξαφανιστούν.

Επίσης θα μπορούσατε να επιλέξετε και το beach soccer. Προτιμάται περισσότερο από τους άνδρες, αλλά θα το λάτρευαν και οι γυναίκες αν μάθαιναν πόσο καλά προσφέρει αυτό το άθλημα. Καλή εκγύμναση των ποδιών και κυρίως των γαμπών και των τετρακεφάλων, καλή κυκλοφορία του αίματος, πολλές καμένες θερμίδες και... πολύ γέλιο! Μεγάλο συν: Μετά από μία ώρα, θα φάτε (σχεδόν) ό,τι τραβάει η όρεξή σας και θα το αξίζετε.

Σηκωθείτε από την ξαπλώστρα λοιπόν! Παίξτε με τις ρακέτες, πετάξτε ή κλωτσήστε μια μπάλα, περπατήστε δίπλα στο κύμα, κάντε μια βουτιά και στην συνέχεια απολαύστε ότι γεύση θέλετε...!!!!

Tζιλίνη Λιάνα

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Personal Trainer- fitness instructor

Πηγήhttp://www.athlisis.gr/

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.