Sidebar

16
Δευ, Σεπ

Μαρμελάδες
Typography

Πικάντικη μαρμελάδα σύκο και πορτοκάλι

Μερίδες: 1 βάζο

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

1 ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. τσαγιού φλούδα πορτοκαλιού, ψιλοκομμένη

1 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 ½  κ.γλ. ξύσμα λεμόνι

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

¼ κ.γλ. τζίντζερ σκόνη

¼ κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

¼ κ.γλ. κανέλα σκόνη

½ κ.γλ. βούτυρο

Εκτέλεση

 

Σε μια μεσαία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30΄. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, μετά από περίπου 6 έως 8 λεπτά ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15’ μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει μια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα. Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.