Sidebar

10
Τρι, Σεπ

Μαρμελάδες
Typography

Μαρμελάδα πεπόνι με κανέλα και τσίλι

Μερίδες: 2 βάζα

Χρ. Προετοιμασίας: 12 ώρες

Χρ. Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

1 κιλό πεπόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια

500 γρ. ζάχαρη

2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα (λεμόνια ακέρωτα βιολογικά)

½ κ.γλ. κανέλα φρεσκοτριμμένη

1 πρέζα τσίλι σε σκόνη

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε τα κομμάτια πεπόνι, το λεμόνι, την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 20΄. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, μετά από περίπου 10’, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε για ένα βράδυ να σταθούν τα υλικά. Το πρωί τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το τσίλι και την κανέλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 20-30’ μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. Όταν η μαρμελάδα θα αφήνει μια στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας είναι έτοιμη, οπότε την αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα σε καυτά, καλά αποστειρωμένα βάζα. Στη συνέχεια τα σφραγίζουμε. Τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.