Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Κρέμες & Παγωτά
Typography

Κρέμα καραμελέ σύκο

Μερίδες: 8

Χρ. Προετοιμασίας: 15΄

Χρ. Παγώματος: 6 ώρες

Υλικά

Για την κρέμα

  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 300ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα χωρίς φλούδα τριμμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 βανίλια

Για την σάλτσα

  • 10 φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

    1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα μεσαίο µπολ ρίχνουμε το ανθότυρο, το τυρί κρέμα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 3’. Στραγγίζουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τις ζελατίνες στην κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα σιγά σιγά στο μπολ με το μείγμα τυριού. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρές φόρμες. Τοποθετούμε τις φόρμες στο ψυγείο και αφήνουμε για 6 ώρες.

Για τη σάλτσα σύκο: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα σύκα, το κονιάκ, το µέλι, την ζάχαρη, τη βανίλια και σιγοβράζουμε για περίπου 8’. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.

 

Για το μοντάρισμα: Βουτάμε τις φόρμες για λίγα δευτερόλεπτα σε ένα µπολ µε ζεστό νερό. Αναποδογυρίζουμε της φόρμες σε πιατέλες. Σερβίρουμε με την σάλτσα σύκο.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.