Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Κρέμες & Παγωτά
Typography

Κρέμα σοκολάτας με λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση. Η στέβια είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, δεν προσφέρει θερμίδες και αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος. Εάν συνδυάσετε τη κρέμα κακάο με φράουλες ή άλλα φρούτα θα εμπλουτίσετε το διαιτολόγιο σας με ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.

 

Μερίδες: 1

Χρ. Πρ: 5΄

Υλικά

  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
  • 150 γρ. γάλα
  • 2-3 κουταλάκια του γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • ½ κ. γλ. στέβια
  • Φράουλες ή σμέουρα (προαιρετικά)
  • 1 κουταλιά σούπας χτυπημένη σαντιγί (προαιρετικά)

Διαδικασία

 

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το κακάο και τη στέβια και με ένα αυγοδάρτη χτυπήστε για 1΄ μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
  2. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Αδειάστε τη κρέμα σε ένα μπολ και αφήστε το για 15΄ να ηρεμήσει. Βάλτε το στο ψυγείο για 40΄.
  4. Σερβίρετε με κομμένες φράουλες και σαντιγί.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.