Κρέμα σοκολάτας με λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση. Η στέβια είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, δεν προσφέρει θερμίδες και αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες μαγειρέματος. Εάν συνδυάσετε τη κρέμα κακάο με φράουλες ή άλλα φρούτα θα εμπλουτίσετε το διαιτολόγιο σας με ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.
Μερίδες: 1
Χρ. Πρ: 5΄
Υλικά
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
- 150 γρ. γάλα
- 2-3 κουταλάκια του γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
- ½ κ. γλ. στέβια
- Φράουλες ή σμέουρα (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά σούπας χτυπημένη σαντιγί (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το κακάο και τη στέβια και με ένα αυγοδάρτη χτυπήστε για 1΄ μέχρι να διαλυθεί το κακάο.
- Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αδειάστε τη κρέμα σε ένα μπολ και αφήστε το για 15΄ να ηρεμήσει. Βάλτε το στο ψυγείο για 40΄.
- Σερβίρετε με κομμένες φράουλες και σαντιγί.