Sidebar

10
Πεμ, Οκτ

Κέικ
Typography

Κέικ μήλου

Υλικά

Για το μαρινάρισμα των μήλων:

  • 4 μήλα
  • 1 κ.σ. κανέλα (ανάλογα με τις προτιμήσεις)
  • 3 κ.γλ. ζάχαρη καστανή
  • ½ χυμό λεμόνι

Για τη ζύμη:

  • 2 & ¾ φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ φλυτζ. ζάχαρη λευκή
  • 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 4 αυγά
  • ½ -1 φλυτζ. χυμό από πορτοκάλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα 4 και τα κόβουμε μετά σε λεπτές φέτες. Τους ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη ζάχαρη & την κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά & τα αφήνουμε στη άκρη.

Για τη ζύμη: σε μια λεκάνη χτυπάμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το λάδι, τα αυγά, το χυμό πορτοκάλι & το αλάτι. Βάζουμε το αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Κάνουμε ένα χυλό. Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ, περίπου 30εκ., με τρύπα στη μέση, βουτυρώνουμε λίγο, αλευρώνουμε & βάζουμε μέσα το 1/3 από τη δόση της ζύμης, στρώνουμε μία δόση από τα μήλα, άλλη μία δόση από τη ζύμη, άλλη μία στρώση από τα μήλα, λίγα cranberries προαιρετικά, την υπόλοιπη ζύμη και τα υπόλοιπα μήλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα περίπου. Κάνουμε και τη δοκιμή με το μαχαίρι που αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο, αλλιώς το ψήνουμε λίγο ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.