Sidebar

14
Σαβ, Σεπ

Σοκολάτα
Typography

Ποιος δεν αγαπάει το Σουφλέ σοκολάτας?!

 

Μερίδες: 9-12

Χρ. Πρ: 15 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10΄

Για το μείγμα σοκολάτας

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγ γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μαστίχα
  • 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 7 αυγά

Για το πασπάλισμα

  • Bούτυρο και τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

 

  1. Σε Μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε τη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε τα για 5΄. Ανακατεύετε συνεχώς με κουτάλι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την για 10΄μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα για 5΄ σε δυνατή ταχύτητα με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώστε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο και τη μαστίχα και ρίξτε τα στο μείγμα σοκολάτας.
  4. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε απαλά για 1΄ με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Βουτυρώστε και πασπαλίστε 9-12 πυρίμαχα σκεύη, ατομικά για σουφλέ, με αλεύρι και σοκολάτα τριμμένη. Γεμίστε τα πυρίμαχα σκεύη κατά τα 2/3 και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
  6. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.