Ποιος δεν αγαπάει το Σουφλέ σοκολάτας?!
Μερίδες: 9-12
Χρ. Πρ: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10΄
Για το μείγμα σοκολάτας
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι τσαγ γάλα
- 3 κουταλιές σούπας κακάο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μαστίχα
- 100 γραμμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
- ½ φλιτζάνι τσαγ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 7 αυγά
Για το πασπάλισμα
- Bούτυρο και τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
- Σε Μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, ρίξτε τη σοκολάτα και το βούτυρο και αφήστε τα για 5΄. Ανακατεύετε συνεχώς με κουτάλι ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την για 10΄μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα για 5΄ σε δυνατή ταχύτητα με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώστε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίξτε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο και τη μαστίχα και ρίξτε τα στο μείγμα σοκολάτας.
- Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε απαλά για 1΄ με σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βουτυρώστε και πασπαλίστε 9-12 πυρίμαχα σκεύη, ατομικά για σουφλέ, με αλεύρι και σοκολάτα τριμμένη. Γεμίστε τα πυρίμαχα σκεύη κατά τα 2/3 και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄.
- Ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό.