Sidebar

25
Τρι, Φεβ

Μπισκότα & Μπάρες
Typography

Τραγανά κουλουράκια μελιού με μπαχαρικά

 

Τεμάχια: 60 κουλουράκια

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φυτικό βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  •  ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κ.σ. μέλι ανθέων
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • ½ κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 820 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο (μύλους αγίου Γεωργίου)
  • 150 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ μεσαίο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 3΄μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό, το κρασί, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το σουσάμι, το αλάτι, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε για 2΄ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια σε πλεξίδες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνες και τοποθετούμε τα κουλούρια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και τα ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα στους 175 βαθμούς σε αέρα για 25΄-30΄.  Βγάζουμε και  αφήνουμε να κρυώσουν. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.