Πίτα καρπούζι με μέλι και φρέσκα μούρα
Μερίδες: 8
Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρ. Ψυγείο: 8 ώρες
Υλικά
- ¼ φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι ανθέων
- ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
- 5 φλιτζ. τσαγιού καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κύβους
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα μούρα
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Κατεβάζουμε από την φωτιά το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το καρπούζι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πολτό καρπούζι, το σιρόπι, το χυμό λεμόνι. Σε ένα πυρίμαχο στρογγυλό σκεύος 23 εκ. αδειάζουμε το μείγμα καρπούζι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει για 8 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και αφήνουμε για 3'. Κόβουμε και σερβίρουμε με φρέσκα μούρα.