Sidebar

09
Τετ, Οκτ

Τούρτες
Typography

Εύκολη συνταγή τυραμισού

Μερίδες: 8

Χρ. Προετοιμασίας: 2 ώρες

Χρ. Ψυγείου: 48 ώρες

Υλικά

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 ¼ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε σαντιγί
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κ.σ. Kahlua (λικέρ καφέ)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καφέ εσπρέσο
  • 180 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα ελαφριά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το γάλα χτυπάμε για 2΄. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει το μίγμα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει. Καλύπτουμε καλά με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια έως ότου γίνει σαντιγί. Βγάζουμε το κρύο μείγμα γάλα από το ψυγείο. Ρίχνουμε χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για το σιρόπι: Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε τον καφέ, το Kahlua και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

 

Για το μοντάρισμα: Σπάμε τα σαβαγιάρ στη μέση κατά μήκος. Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ σε μια πιατέλα και τα ραντίζουμε με τον καφέ. Σε ένα σκεύος 18x28 εκ. τοποθετούμε τα εμποτισμένα σαβαγιάρ. Απλώνουμε το 1/3 του μείγματος κρέμα πάνω από σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το τέλος, ώστε να είναι στην κορυφή η κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο. Σκεπάζουμε μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ανάλογα αν το θέλουμε σαν παγωτό. Το αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες και για 48 ώρες έχει καλύτερη γεύση γιατί θα έχει βγάλει όλα τα αρώματα.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.