Sidebar

16
Τετ, Οκτ

Γλυκά Ζύμης
Typography

Οι τέλειοι λουκουμάδες που έχετε φάει.

Συνδυάζονται και με παγωτό. Συνταγή που μοσχοβολάει ολόκληρη η γειτονιά. Φτιάξτε τους και θα με θυμάστε. Απλά είναι υπέροχοι. (αν η ζύμη σας βγει πολύ σφιχτή αραιώστε την με λίγο νεράκι, αν βγει αραιή ρίχνετε λίγο αλεύρι...)

Υλικά

  • ½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 ½ κ.γλ. μαστίχα
  • 5 κ.σ. κονιάκ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γλ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξύσμα από λεμόνι
  • όσο πάρει νερό χλιαρό για να κάνουμε ένα παχύ χυλό.

Για το γαρνίρισμα

  • Μέλι ή ζάχαρη
  • Καβουρδισμένο σουσάμι
  • Καρύδια χοντροκομμένα ή φιστίκια Αιγίνης
  • κανέλα

Εκτέλεση

 

Σε μία λεκάνη αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ξύσμα λεμόνι, το αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε εναλλάξ λίγο νερό και το κονιάκ. Ανακατεύουμε με το σύρμα. Το μείγμα να είναι ελαστικό και πιο σφιχτό από την ζύμη της τηγανίτας. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα, τυλίγουμε με μια κουβέρτα  και αφήνουμε για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βαθιά ρίχνουμε μισό ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο. Αφήνουμε να κάψει το λάδι και με ένα κουτάλι κόβουμε τους λουκουμάδες με το χέρι. Τοποθετούμε το κουτάλι σε ένα ποτήρι με νερό, για να μπορούμε να τους κόβουμε εύκολα και να μην κολλάνε στο κουτάλι. Προσοχή το λάδι να μην είναι υπερβολικά καυτό, χαμηλώστε λίγο το μάτι ή την φωτιά γιατί, λόγω του γιαουρτιού, οι λουκουμάδες θα μαυρίσουν απ' έξω και θα μείνουν ωμοί στο εσωτερικό. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με μέλι, καβουρδισμένο σουσάμι, χοντροκομμένα καρύδια και κανέλα.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.