Sidebar

13
Δευ, Ιαν

Νηστίσιμες
Typography

Κουλουράκια λαδιού νηστίσιμα.

 

Υλικά

-1 κιλό αλεύρι
-1 κούπα ελαιόλαδο
-1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
-χυμό από 1 λεμόνι
-1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

 

Αναμειγνύετε το ελαιόλαδο , το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύετε τη σόδα μέσα στο χυμό από λεμόνι και το προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε λίγο λίγο στο μείγμα. Ζυμώστε πολύ καλά τη ζύμη, η οποία πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή. Πλάστε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε και ψήστε τα για μισή ώρα περίπου σε φούρνο λίγο πιο δυνατό από το μέτριο (περίπου στους 180-185 βαθμούς), μέχρι να ροδίσουν.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.