Sidebar

13
Παρ, Δεκ

Ορεκτικά
Typography

Τραγανό φύλλο σφολιάτας με γέμιση τυριού και πιπεριές

30 τεμάχια

Χρ. Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 40 - 55 λεπτά


Υλικά

Για το φύλλο

  • 1 ½ φλυτζ. νερό
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • 1/3 φλυτζ. Ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει να γίνει μια ζύμη εύπλαστη)
  • 250 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα
  • 200 γρ .κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Για το φύλλο: Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και τη χωρίζουμε σε 4 ζυμάρια. Λιώνουμε το βούτυρο. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ένα ζυμάρι σε φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο και διπλώνουμε τις άκρες να φτάσουν στην μέση. Ξαναδιπλώνουμε να σχηματίσει ένα μακρόστενο διπλωμένο φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο και διπλώνουμε τα πλαϊνά για να σχηματιστεί ένα τετράγωνος φάκελος. Σε ένα ταψί πασπαλισμένο με λίγο αλεύρι τοποθετούμε τον κάθε φάκελο ζύμης. Τοποθετούμε τις ζύμες στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν. Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε σε φύλλο το κάθε ένα φάκελο ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας.

 

Για την γέμιση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα αναμειγνύουμε. Τοποθετούμε γέμιση στις δύο άκρες κάθε φύλλου και τυλίγουμε σε ρολά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 40' - 55' μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια και είναι έτοιμη να την σερβίρουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.