Sidebar

28
Παρ, Φεβ

Ορεκτικά
Typography

Πεντανόστιμοι μελιτζανοκεφτέδες που μπορείτε να τους σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι.

 

Μερίδες: 20

Χρ. Προετοιμασίας: 10΄

Υλικά

6 τσακώνικες μελιτζάνες ψημένες

2 μεγάλες πατάτες βρασμένες

300 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη

100 γρ. μυζήθρα χοντροκομμένη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ.σ. ταχίνι

2 αυγά

1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Λίγο πιπέρι

Αλεύρι

Εκτέλεση

 

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το ταχίνι, το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα αβγά, το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν έναν τους κεφτέδες. Βγάζουμε και αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστοί.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.