Κοτόπιτα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.
Μερίδες: 14
Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα κρούστα
- 3-4 μπούτια κοτόπουλο βρασμένα
- 200 γρ. μανιτάρια
- 200 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα Light
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κυβάκια
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κυβάκια
- ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% σε λιπαρά
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κοτόπουλο και αφού βράσει το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το μπέικον ή την καπνιστή γαλοπούλα και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά.
- Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσουν. Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντας τα ένα-ένα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μίγμα κοτόπουλου και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας με την ίδια διαδικασία.
- Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια την πίτα. Ραντίζουμε με νερό και αλείφουμε με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού.
- Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω- κάτω, στην προτελευταία σχάρα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10΄, κόβουμε και σερβίρουμε.