Sidebar

13
Δευ, Ιαν

Πίτες
Typography

Κοτόπιτα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος.

 

Μερίδες: 14

Χρόνος Προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστα
  • 3-4 μπούτια κοτόπουλο βρασμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 200 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα Light
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κυβάκια
  • ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% σε λιπαρά
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο και αφού βράσει το ξεψαχνίζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το μπέικον ή την καπνιστή γαλοπούλα και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά. 
  3. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 4-5 λεπτά να βράσουν. Τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά. 
  4. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντας τα ένα-ένα με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το μίγμα κοτόπουλου και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας με την ίδια διαδικασία. 
  5. Χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια την πίτα. Ραντίζουμε με νερό και αλείφουμε με έναν χτυπημένο κρόκο αυγού.
  6. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω- κάτω, στην προτελευταία σχάρα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10΄, κόβουμε και σερβίρουμε.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.