Sidebar

21
Παρ, Φεβ

Σάλτσες & Ντιπ
Typography

Η συνταγή προέρχεται από το Γιουκατάν (Μεξικό).

Μπορείτε να τη φτιάξετε έως και 1 εβδομάδα πριν και να τη διατηρήσετε στη συντήρηση.

 Ποσότητα: 1 ¼ φλιτζανιού

 Διατροφική αξία

(ανά κουταλιά της σούπας)

Θερμίδες: 3,1

Πρωτεΐνες: 0,1

Λιπαρά: 0 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0,0 γρ.

Υδατάνθρακες: 0,7 γρ.

Νάτριο: 115 mg

Χοληστερόλη: 0,0 mg

Υλικά

120 γρ. τσίλι habanero, κίτρινο ή πορτοκαλί (αν δεν βρείτε, διαλέξτε ένα άλλο, καυτερό τσίλι της αρεσκείας σας)

1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. αποσταγμένο λευκό ξίδι

1 ½ κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

 

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 1 φλιτζάνι νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε το τσίλι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Καλύπτουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, μέχρι το τσίλι να γίνει πολύ τρυφερό (περίπου 15’). Ρίχνουμε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το ξίδι και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει αρκετά ομαλό. Συνοδεύει τσιπς, λαχανικά, πίτες κ.ά.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.