Sidebar

01
Κυρ, Οκτ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Μερίδες: 8

Χρ. Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου ολόκληρα χωρίς κόκαλο και δέρμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού κονιάκ (ή λευκό κρασί αν προτιμάτε)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. κοκκώδη μουστάρδα
  • ½ φλυτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ φλυτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχουμε οκτώ μικρότερα, λεπτότερα τεμάχια κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις δύο πλευρές.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια θερμότητα. Ψήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1’, ανακατεύοντας για να μην καεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ ή το κρασί. Στη συνέχεια, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τις μουστάρδες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο, προσθέτοντας περισσότερο εάν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ παχιά. Ρυθμίζουμε τη γεύση. Προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι μέσα στη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για λίγα ακόμη λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με μια πράσινη σαλάτα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα πάνω από τα ψημένα κοτόπουλα.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.