Sidebar

30
Τετ, Σεπ

Κρέατα & πουλερικά
Typography

Χοιρινό ψητό με θυμάρι και φρέσκα κολοκυθάκια

 

Μερίδες: 2

Χρ. Προετοιμασίας: 15΄

Χρ. Ψησίματος: 30-45΄

Υλικά

1 κιλό φιλέτο χοιρινό

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

6 φρέσκα κολοκυθάκια μικρά

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το χοιρινό. Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι, τζίντζερ ψιλοκομμένο και αλείφουμε καλά όλο το κρέας. Σε ένα μεσαίο μπολ τοποθετούμε τα κολοκυθάκια, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια και τα σκορπίζουμε γύρω από το κρέας στο ταψί.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 20 έως 30 λεπτά, μέχρι το κέντρο του χοιρινού κρέατος να φτάνει τους 63 βαθμούς. Ανάβουμε το γκριλ και αφήνουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να καραμελώσει. Σκεπάζουμε το φαγητό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, κόβουμε το χοιρινό κρέας σε φέτες και περιχύνουμε με τα υγρά που έχει το ταψί. Σερβίρουμε με τα ψητά κολοκυθάκια, φρέσκο ψωμί και σαλάτα.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.