Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Ζυμαρικά
Typography

Μακαρονάδα με αστακό και ούζο

 

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 2 μικρούς αστακούς (αφαιρέστε το έντερο στην ράχη)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • ½ φλ.τσαγιού κρασί λευκό
  • ½ φλ. τσαγιού ούζο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 500 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.γλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γραμμ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε νερό, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπέρι. Βάλτε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει. Ρίξτε τους αστακούς και αφήστε για 8΄. Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πελτέ και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2΄. Προσθέστε την καυτερή πιπεριά. Σβήστε με το ούζο και αφήστε για 2΄. Προσθέστε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το κρασί και βράστε για 8΄-12΄μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βάλτε την κατσαρόλα με το ζωμό από τους αστακούς σε μέτρια φωτιά. Προσθέσετε το ανάλογο νερό αν χρειάζεται. Μόλις πάρει βράση ρίξτε τα μακαρόνια και αφήστε να βράσουν για 6΄να είναι αλτέντε. Σουρώστε τα μακαρόνια και ρίξτε λίγο λάδι. Ανακατέψτε. Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε για 1΄. Πασπαλίστε με μαϊντανό. Σε μια πιατέλα βάλτε τα μακαρόνια και πάνω τοποθετήστε τον αστακό καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια. Στολίστε την μακαρονάδα με το κέλυφος του αστακού και το κεφάλι. Τρώγεται ζεστή και είναι πολύ νόστιμη ειδικά όταν είναι φρέσκοι οι αστακοί και τα υλικά.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.