Sidebar

13
Παρ, Δεκ

Σαλάτες
Typography

Σαλάτα με κουκουνάρια

Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1 κόκκινο ή πράσινο μαρούλι ή φρέσκο σπανάκι.
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια.
  • 1 κούπα από ηλιόσπορους.
  • 1 μεσαία ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
  • 1 μεσαίο αγγούρι.
  • ¼ της κούπας κουκουνάρια.

Σως

  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο.
  • 1/8 της κούπας ξύδι βαλσάμικο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon.

 

Εκτέλεση

Πλύνετε τα φύλλα από το μαρούλι και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ. Κόψτε τα υπόλοιπα λαχανικά και προσθέστε τα στη σαλάτα. Ψήστε τα κουκουνάρια σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Χτυπήστε με σύρμα το ελαιόλαδο και το ξίδι. Ύστερα προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και περιχύστε τη σαλάτα. Σερβίρετε.

Πηγή: http://www.diettv.gr/

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.