Sidebar

24
Δευ, Μαρ

Σαλάτες
Typography

Σαλάτα μπρόκολο με σιτάρι και σάλτσα φέτας

 

Μερίδες: 4

Χρ.προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά

  • 1/3  φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φέτα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού άπαχο γιαούρτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ¼ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμμ. μπρόκολο κορώνες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 350 γραμμ. σιτάρι βρασμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε την φέτα τριμμένη, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το πιπέρι. Χτυπάμε ελαφρά με την βοήθεια πιρουνιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μπρόκολο, το σιτάρι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου ή δροσερή από το ψυγείο.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.