Sidebar

10
Τρι, Σεπ

Σαλάτες
Typography

Δροσερή σαλάτα πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες C, Ε, Α, Β, Κ και μεταλλικά στοιχεία. Εκτός από τη μοναδική-τροπική της γεύση προσφέρει πλήθος θρεπτικών και αντιοξειδωτικών συστατικών.

 

Μερίδες: 3
Χρ. Πρ: 10΄

Υλικά

  • 400 γρ. τόφου (τυρί φυτικής προέλευσης από σόγια) ή  άλλο τυρί της επιλογής σας, κομμένο σε κύβους
  • 2 μεγάλα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη ή φυσικό γλυκαντικό
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψημένο σουσάμι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 8 ελιές

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το ξύδι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το σουσάμι και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι ώστε να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε το αβοκάντο, το τόφου και στο τέλος το μαρούλι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και τις ελιές. Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 15΄ να κρυώσει. Ανακατέψτε και σερβίρετε

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.