Sidebar

14
Δευ, Οκτ

Τρόφιμα & SuperFoods
Typography

Δεν είναι τυχαίο ότι το προτιμούν οι μέλισσες για να κάνουν το γνωστό μέλι.

 Το θυμάρι εκτιμήθηκε δεόντος από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν σαν αρωματικό. Οι ρωμαίοι στρατιώτες έκαναν μπάνιο αρωματισμένο με θυμάρι για ενέργεια και σφρίγος. Οι αρχαίοι Έλληνες ως απολυμαντικό για διάφορες ασθένειες. Στην φαρμακευτική χρησιμοποιείται ως συστατικό.

Τι σας προσφέρει το θυμάρι:

- Ανακούφιση από το βήχα

- Ανακούφιση από το συνάχι και τη γρίπη

- Τόνωση του νευρικού συστήματος

- Καταπραϋνει το άγχος

- Χαρίζει πνευματική διαύγεια

- Ανακουφίζει τις δυσπεψίες

- Βοηθά στα προβλήματα εντέρου

Το καταναλώνετε ως αφέψημα ή το χρησιμοποιείτε για γαργάρες. Τρόπος παρασκευής: Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σ’ ένα μπρίκι νερό. Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε άλλα 10 λεπτά. Σουρώνετε και το πίνετε με μια κουταλιά μέλι.

Μπορείτε να φτιάξετε και περισσότερη ποσότητα αλλά καλύτερα είναι να καταναλώνετε ζεστό και φρέσκο.

Για εξωτερική χρήση το θυμάρι χρησιμοποιείται για ρευματικές παθήσεις και ξεκούραση μαζί με το νερό του μπάνιου.

Στην αγορά θα βρείτε το θυμάρι ως συστατικό σε σιρόπια για τον βήχα, σε καραμέλες για τον λαιμό και ως αιθέριο έλαιο που βοηθά στα τσιμπήματα από έντομα.

Το θυμάρι θεωρείται επίσης εξαιρετικά χρήσιμο κατά της τριχόπτωσης και της ουλίτιδας.

Χρειάζεται βέβαια προσοχή καθώς μπορεί οι θεραπευτικές του ιδιότητες να θεωρούνται θησαυρός, η πολύ συχνή χρήση όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως την απορύθμιση της λειτουργίας του θυρεοειδούς.

Πηγή: http://www.healthpress.gr/

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.