Sidebar

22
Σαβ, Ιουν

Διατροφή & Τρόπος Ζωής
Typography

Τρώτε υγιεινά.Γυμνάζεστε. Παίρνετε τις βιταμίνες σας.

Κι όμως, παρά τη σκληρή σας προσπάθεια δεν τα πάτε καλά με την εικόνα του εαυτού σας. Το σώμα σας δεν είναι αυτό μέσα στο οποίο θα νιώθατε άνετα. Τελικά αναρωτιέστε αν το αποτέλεσμα οφείλεται στα (απείθαρχα) γονίδια ή αν εσείς δεν κάνετε κάτι καλά.

Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, μπορεί να είναι εντελώς απρόβλεπτοι και ανατρεπτικοί. Ιδού τέσσερις αίτιες τις οποίες μάλλον δε θα τις σκεπτόσασταν εκ πρώτης:

Βιώνετε μια κακή σχέση

Οι κακές σχέσεις προκαλούν άγχος, εμφανές ή υποδόριο, το οποίο είναι αρνητικός παράγοντας για την υγεία του σώματος, αφού ανατρέπει την ισορροπία του.
Μην το μεταφράσετε μόνο σε συζυγικές σχέσεις ή δεσμούς, έχει διασταλτική ερμηνεία. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στη διαρκή τριβή με γονείς ή πεθερικά, στην κακή συνεργασία με έναν ανώτερο ή με υπαλλήλους, ακόμα και σε έναν πιεστικό φίλο. Όλες αυτές οι καταστάσεις γεννούν άγχος που μπορεί να συντελέσει στην αύξηση του βάρους και ειδικά στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κόψει κανείς «μαχαίρι» αυτές τις σχέσεις, όμως μπορεί να προσπαθήσει να κρατήσει σε απόσταση «τοξικούς» ανθρώπους που του δηλητηριάζουν τη ζωή.

Έχετε δυσανεξία

Τρώτε όλα όσα πρέπει: αυγά, ψάρι, άπαχο κρέας, δημητριακά χωρίς γλουτένη, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και όμως η βελόνα της ζυγαριάς δεν κουνιέται γραμμάριο.
Έχετε σκεφτεί ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι η δυσανεξία σε κάποια τροφή; Τέτοιου είδους αλλεργίες, προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό. Η αλλεργία αυτή δεν εκδηλώνεται με τα γνωστά συμπτώματα, δηλαδή με οίδημα στο σώμα ή με εξανθήματα, αλλά με εσωτερικές μικρές φλεγμονές που «φρενάρουν» την καλή υγεία του οργανισμού.
Δυσανεξία μπορεί να έχει κανείς σε οποιοδήποτε τρόφιμο: από το σκόρδο και το μαϊντανό, μέχρι τον ανανά και τη μελιτζάνα. Μάλιστα, το κακό είναι ότι όσο περισσότερο τρώει κανείς από το τρόφιμο που τον πειράζει, τόσο λιγότερο ανεκτικό γίνεται το σώμα σ αυτό. Συνήθως, η «επίμαχη» δυσανεξία εντοπίζεται με εξετάσεις αίματος. Όταν αφαιρεθεί το τρόφιμο αυτό από το διαιτολόγιο, ο οργανισμός …παίρνει μπρος.

Ζείτε σε μολυσμένο περιβάλλον

Μην πάει το μυαλό σας μόνο σε μολυσμένη ατμόσφαιρα από τη βαριά βιομηχανία. Μπορεί να είναι ο καπνός του τσιγάρου, μπορεί κάποια μεταλλικά στοιχεία, ίσως φάρμακα, ακόμα και υδράργυρος σε ψάρι που καταναλώνετε συχνά, τα οποία δρουν τοξικά στον οργανισμό σας.
Η αποτοξίνωση μπορεί να μην είναι εύκολη, αλλά γίνεται με σάουνα, με ειδικά ποδόλουτρα και σύγχρονες ή παραδοσιακές θεραπείες για να απομακρυνθούν οι συσσωρευμένες τοξίνες από το σώμα και να καθαρίσει το ήπαρ.
Βέβαια, η αντιμετώπιση εξαρτάται και από το βαθμό της προσβολής. Είναι καλύτερα η θεραπεία να γίνεται καθ υπόδειξη επιστημονική.

Δε γυμνάζεστε σωστά

Εσείς μπορεί να νομίζετε ότι …λιώνετε στο γυμναστήριο, αλλά τελικά η εξάσκηση να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάνετε ποδήλατο ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό; Δε βάζετε παραπάνω κιλά, παρότι κάνετε καιρό το ίδιο πρόγραμμα; Τότε μάλλον έχετε μείνει πίσω. Χρειάζεται να αλλάξετε πρόγραμμα και συνήθειες, να …ξεκουνηθείτε λίγο και να μην αφήνεστε στις ευκολίες σας! Τα αγαθά κόποις κτώνται!

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.