Sidebar

25
Πεμ, Απρ

Συμβουλές ομορφιάς
Typography

Εάν αισθάνεστε την επιδερμίδα σας ξηρή, να ξεφλουδίζει ή να «τραβάει», ο λόγος μπορεί να είναι η έλλειψη σωστής ενυδάτωσης.

Όπως συμβαίνει με το σώμα μας, έτσι και το δέρμα μας έχει ανάγκη από επαρκή ενυδάτωση, ώστε να διατηρεί την ελαστικότητά του.

 

Ωστόσο, πολλοί από εμάς ξεχνάμε να προνοούμε καθημερινά για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας μας;

Μία βασική κίνηση που συμβάλλει στην ενυδάτωση του δέρματος είναι η καθημερινή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας. Η χρήση της ενυδατικής κρέμας λειτουργεί ευεργετικά για κάθε τύπο δέρματος, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των δερματικών κυττάρων. Μην ξεχνάτε ότι το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό 70% από νερό, επομένως η επαρκής ενυδάτωση είναι επιβεβλημένη.

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο, αναζητήστε μια κρέμα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό, θα χρειαστείτε μια ελαφριά κρέμα που να μην φράζει τους πόρους με μη λιπαρή σύνθεση. Εάν το δέρμα σας είναι ξηρό, χρησιμοποιήστε μια κρέμα με πιο πλούσια υφή και μεγάλη περιεκτικότητα σε ενυδατικά συστατικά. Εάν ταλαιπωρείστε από δερματικά προβλήματα όπως ακμή, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για να σας συστήσει το κατάλληλο προϊόν περιποίησης.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε την ενυδατική σας κρέμα πριν από το make-up, καθώς τα προϊόντα μακιγιάζ πολλές φορές ξηραίνουν το δέρμα. Επιπλέον, να χρησιμοποιείτε την κρέμα σας αφού ξεβάψετε το πρόσωπό σας, ώστε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Οι άνδρες θα πρέπει να χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το ξύρισμα, ώστε να καταπραΰνουν το δέρμα τους και να αποκαταστήσουν την απαλότητα της επιδερμίδας του προσώπου.

Το δέρμα του σώματος χρειάζεται επίσης ενυδάτωση, ώστε να διατηρείται απαλό και να μην ξεραίνεται. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε είναι χρησιμοποιώντας μία ελαφριά λοσιόν ή κρέμα σώματος αμέσως μετά το ντους.

Μην ξεχνάτε να καταναλώνετε πολύ νερό, καθώς αποτελεί την βασική πηγή ενυδάτωσης του οργανισμού και κατ’επέκταση του δέρματος. Η κατανάλωση νερού καθώς και λαχανικών και φρούτων που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, βοηθά στο να διατηρηθεί η ελαστικότητα του δέρματος και προλαμβάνει τις λεπτές ρυτίδες. Επιπλέον, το νερό βοηθά τον οργανισμό μας να αποβάλει τις τοξίνες και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των δερματικών κυττάρων.

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.