Sidebar

19
Παρ, Απρ

Σεξουαλική Υγεία
Typography

Αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα γεννούν τα αποτελέσματα πειραματικού εμβολίου  κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, το οποίο μπορεί να αποτρέψει σε ποσοστό 90% όλες τις μορφές καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το νέο εμβόλιο το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο κλινικών δοκιμών, προστατεύει από τις περισσότερες μορφές του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV- Τύποι 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 και 58), σε σχέση με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε ότι σε 2500 γυναίκες με αλλοιώσεις στον τράχηλο της μήτρας, κύρια αιτία ήταν οι εννέα μορφές του  HPV.

Ο dr Elmar Joura, από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης σημείωσε ότι στόχος είναι να δουν οι ερευνητές αφενός πόσες προκαρκινικές μορφές μπορεί να προλάβει το εμβόλιο κατά των εννέα μορφών HPV,  αφετέρου την αποτελεσματικότητά του.

Όπως σημείωσε, ήταν τόσο ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα  στο στάδιο των κλινικών δοκιμών, που αν εγκρινόταν και ξεκινούσαν ευρύτερα προγράμματα εμβολιασμού, θα μπορούσε να αποτραπεί κατά 90% η εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Τα αποτελέσματα των αναλυτικών μελετών, δείχνουν ότι το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας 15 με 26 ετών που έχουν προκαρκινικά ευρήματα, έχουν προσβληθεί με παραπάνω από μία μορφές HPV.

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Μάλιστα, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στις γυναίκες, αλλά και στους άνδρες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρ Joura είναι υπέρ της εντατικοποίησης των εμβολιασμών, καθώς στις παρούσες συνθήκες κρίνει ότι δεν είναι επαρκείς.

Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, news release, Oct. 1, 2014




Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.