Sidebar

28
Κυρ, Μαϊ

Εγκυμοσύνη - Θηλασμός
Typography

Οι γυναίκες που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους αισθάνονται μεγαλύτερη κούραση και αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι γεγονός ότι μία γυναίκα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης έχει αυξημένη θερμοκρασία σώματος τόσο λόγω της προγεστερόνης όσο και λόγω της αύξησης του βάρους της. Άρα, ο καύσωνας την επηρεάζει πολύ περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής της.

Μία έγκυος απαιτείται να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για τις καθημερινές της δραστηριότητες. Η έντονη ζέστη και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι δυνατό να της προκαλέσουν υπόταση, εφίδρωση ακόμη και δυσκολία στον ύπνο.

Δείτε εδώ μερικά tips για το πώς να νιώσει μία έγκυος καλύτερα μέσα στον καύσωνα.

Για να νιώσετε πιο άνετα καλό θα ήταν να κάνετε συχνά χλιαρά ντους. Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε να κυκλοφορείτε κατά τις μεσημεριανές ώρες. Προτιμήστε άνετα και φαρδιά ρούχα, ανοιχτού χρώματος. Επίσης, θα ήταν καλύτερο αν δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να αποφεύγετε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μεταφοράς, ιδιαίτερα τις πιο «ζεστές» ώρες και τις ώρες αιχμής, ώστε να αποφύγετε το συνωστισμό και την υπερβολική ζέστη.

Για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες στον ύπνο λόγω του καύσωνα,οι γιατροί συνιστούν λίγο πριν τον ύπνο να κάνετε μια μικρή βόλτα και στη συνέχεια, ένα χλιαρό ντους. Αποφύγετε να φάτε βαριά και λιπαρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πριν τον ύπνο πιείτε ένα ποτήρι γάλα για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, μια γυναίκα μπορεί να εμφανίσει πρήξιμο στα άκρα της. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κατακράτηση υγρών, η οποία κατά τους θερινούς μήνες εντείνεται λόγω της ζέστης. Αποφύγετε το αλάτι και την ορθοστασία και φορέστε άνετα και ανοιχτά παπούτσια που δεν πιέζουν τα πόδια σας.

Ένα σύνηθες φαινόμενο κατά την εγκυμοσύνη είναι οι γυναίκες να αισθάνονται ζαλάδες και αδυναμία. Η αιφνίδια αλλαγή της θερμοκρασίας ή η απότομη έγερση από το κρεβάτι μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον ζαλάδες ή ακόμη και απώλεια των αισθήσεων.

Η υπερβολική ζέστη μαζί με τα επιπλέον κιλά που προστίθενται κατά την εγκυμοσύνη επιβαρύνουν την έγκυο και αυξάνουν τις πιθανότητες να νιώθει δυσφορία μέσα στον καύσωνα. Γι’ αυτό το λόγο, μία έγκυος οφείλει να τρέφεται υγιεινά, να περπατάει τακτικά και να κολυμπά. Φυσικά, θα πρέπει να αποφεύγει εντελώς να εκτίθεται στον ήλιο και να πραγματοποιεί κάθε της δραστηριότητα με μέτρο και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού που την παρακολουθεί.

Το κλιματιστικό είναι μία αποτελεσματική μέθοδος για να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία στο σπίτι, ωστόσο φροντίστε να είναι σωστά συντηρημένο και να μην «χτυπάει» κατευθείαν πάνω στην έγκυο.

Πιείτε άφθονο νερό. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το σώμα μιας γυναίκας έχει περισσότερη ανάγκη για νερό. Μην περιμένετε να νιώσετε δίψα! Πιείτε νερό και χυμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε και τις κυστίτιδες που είναι πιθανό να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης.

Καλό είναι να προτιμάτε τα βαμβακερά ρούχα και κυρίως τα βαμβακερά εσώρουχα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα βαμβακερά ρούχα επιτρέπουν στο δέρμα μας να αναπνέει και περιορίζουν τον ιδρώτα.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες και φροντίστε πάντα να βρίσκεστε σε σκιερό μέρος.

 

Σε κάθε περίπτωση η έγκυος θα πρέπει να συμβουλευτεί τον προσωπικό γυναικολόγο της, διότι οι συμβουλές που δίνονται είναι γενικές.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.