Sidebar

02
Σαβ, Δεκ

Δερματολογία
Typography

Αισθητή μείωση της πτώσης των τριχών σε λιγότερες από 44 ημέρες και αύξηση κατά 11% του αριθμού των τριχών μετά από 3 μήνες θεραπείας υπόσχεται ένα νέο προϊόν για την ανδρογενετική αλωπεκία που παρουσιάστηκε από κορυφαίους Έλληνες Δερματολόγους.

Πρόκειται για το προϊόν CG210 που διατίθεται πλέον στη χώρα μας από την εταιρεία Libytec. Tην παρουσίαση του προϊόντος στην ελληνική ιατρική κοινότητα πραγματοποίησε ο Dr.Liu, Καθηγητής στο Harvard Medical School και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας για την ανάπτυξη του σκευάσματος.

Το CG210 απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης. Ο μοναδικός και καινοτόμος μηχανισμός δράσης του CG210 διακρίνεται σε τρία μέρη:

• Μοριακό: Αποκατάσταση των επιπέδων της αντιαποπτωτικής πρωτεΐνης Bcl-2 πλησίον των φυσιολογικών τιμών (+89%).

• Κυτταρικό: Αύξηση των κυττάρων Langerhans (+74%) τα οποία εξασφαλίζουν την ανοσολογική απάντηση και ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση.

• Κοσμητικό: Αύξηση των επιπέδων του κολλαγόνου (+67%) με αποτέλεσμα την καλύτερη εμφύτευση των τριχών και την μείωση της πρόσβασης εξωτερικών μολυσματικών παραγόντων.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η τριχόπτωση επανέρχεται στο φυσιολογικό σε λιγότερες από 44 ημέρες.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από κλινική μελέτη (Καθ. Cucé, Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο, Βραζιλία) σε άνδρες με ανδρογενετική αλωπεκία οι οποίοι υποβλήθηκαν σε βιοψία στο τριχωτό της κεφαλής ύστερα από 3μηνη τοπική χορήγηση CG210. Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι η κλινική μελέτη δεν έδειξε ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση του CG210.

Φωτό (από αριστερά): Δ.Ρηγόπουλος, Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, Χ.Αντωνίου, Καθηγήτρια Δερματολογίας και Δ. Ιωαννίδης, Καθηγητής Δερματολογίας

Η Ελληνική ιατρική κοινότητα καλωσόρισε την είσοδο του CG210 στην Ελληνική αγορά. Ο κ. Δ.Ρηγόπουλος, Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής-Αφροδισιολογικής Εταιρείας, ως εκ των συντονιστών της συνάντησης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά παρατηρούμε ότι έρχονται καινούρια προϊόντα, όπως το CG210, με ιδιαίτερο μηχανισμό δράσης τα οποία ακολουθούνται από κλινικές μελέτες με σημαντικά συμπεράσματα. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και υποσχόμενα. Το CG210 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιστατικά εποχιακής τριχόπτωσης, σε συνδυασμό με συμπληρώματα διατροφής, με φαρμακευτική αγωγή και στα μεσοδιαστήματα της φαρμακευτικής αγωγής. Πέρα από την ανδρογενετική αλωπεκία, αναμένουμε τα κλινικά αποτελέσματα για την πιο εκτεταμένη χρήση του CG210, όπως για παράδειγμα σε ασθενείς σε χημειοθεραπεία.»

Ανδρογενετική Αλωπεκία

Άνδρες

H ανδρογενετική αλωπεκία (ΑΓΑ), η κύρια αιτία απώλειας μαλλιών στους άνδρες, χαρακτηρίζεται από αραίωση ή και μόνιμη απώλεια τριχών μετωπιαίας, βρεγματικής περιοχής, κροταφικών η οποία ξεκινά στην εφηβεία, στην 2η ή στην 3η δεκαετία του ανδρός. 50% των ανδρών (καυκασίας φυλής) στην ηλικία των 40 ετών εμφανίζουν ανδρογενετική αλωπεκία, ενώ το ποσοστό στην ηλικία των 70 φτάνει στο 80%.

Γυναίκες

H ανδρογενετική αλωπεκία εμφανίζεται στις γυναίκες στα τέλη της 3ης δεκαετίας της ζωής τους (πρώιμη) ή μετεμμηνοπαυσικά (όψιμη) λιγότερο συχνά σε σχέση με τους άνδρες. Στις ηλικίες 20-30 ετών το ποσοστό των γυναικών με ανδρογενετική αλωπεκία υπολογίζεται σε 6-12%, ενώ σε ηλικίες μεγαλύτερες των 70 ετών σε 40-55%.

Θεραπείες

Οι θεραπείες της ανδρογενετικής αλωπεκίας διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

• Τοπική θεραπεία – Μινοξιδίλη, CG210

• Συστηματική θεραπεία – Φιναστερίδη, Δουταστερίδη, κ.ά.

• Χειρουργική διόρθωση – Μεταμόσχευση τριχοθυλακίων

 

• Τεχνικές camouflage – Χρήση spray που βάφει το δέρμα του τριχωτού, χρήση spray που με ηλεκτροστατική προσκόλληση αυξάνουν το πάχος των τριχών, περούκες από συνθετική ή φυσική τρίχα

Πηγή: http://www.healthpress.gr/

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.