Sidebar

26
Κυρ, Μαρ

Πλαστική Χειρουργική & Αισθητικές Επεμβάσεις
Typography

Οι ρυτίδες είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Ο χρόνος, οι επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών του προσώπου και η συνεχής έκθεση στον ήλιο, μειώνουν σταδιακά την ελαστίνη και το κολλαγόνο που διατηρούν την ελαστικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα την εμφάνιση και επιδείνωση των ρυτίδων.

 

Το μπότοξ χρησιμοποιείται στην αισθητική δερματολογία για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο πρόσωπο, και κυρίως στο μέτωπο, το μεσόφρυο,  γύρω από τα μάτια και στο λαιμό.

Είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από το Clostridium Botulinum. Ο μηχανισμός λειτουργίας του συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι, εάν στο πρόσωπο δεν έχουν ακόμα σχηματιστεί οι στατικές ρυτίδες, με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους, προκαλείται η πλήρης αποφυγή τους. Σε περίπτωση που έχουν ήδη σχηματιστεί, το μπότοξ οδηγεί στη σταδιακή λείανση και μείωση του βάθους τους.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής του μπότοξ;

Με τη χρήση μίας λεπτής βελόνας, εγχύεται μικρή ποσότητα του φαρμάκου στα κατάλληλα σημεία. Η συνεδρία έχει διάρκεια περίπου 10 λεπτών και είναι απολύτως ανώδυνη. Μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα   του μπότοξ; 

Τα αποτελέσματα των ενέσεων μπότοξ αρχίζουν να γίνονται ορατά περίπου μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή του. Η κινητικότητα των μυών επανέρχεται σταδιακά, μέσα σε 4-6 μήνες.

Πόσο συχνά μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με μπότοξ; 

Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι όσες φορές και να εφαρμοστεί η θεραπεία το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Τις περισσότερες φορές, μετά από 3-4 θεραπείες το μεσοδιάστημα μεταξύ των θεραπειών αυξάνεται, καθώς «ξεχνάμε» να κάνουμε τις κινήσεις που προκαλούν τις ρυτίδες.


Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την έναρξη της θεραπείας με μπότοξ;

 

Η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει κανείς τη θεραπεία με μπότοξ ποικίλλει από άτομο σε άτομο, καθώς η δημιουργία ρυτίδων δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία, αλλά και από την ποιότητα του δέρματος και τον τρόπο ζωής μας. Η εφαρμογή του μπορεί να ξεκινήσει να γίνεται προληπτικά, σε ηλικία 25-30 ετών.

Το botox θεραπεύει τις ημικρανίες; 

Υπάρχει μια ομάδα ημικρανιών που ονομάζονται τάσεως και οφείλονται σε σύσπαση κάποιων μυών. Σε αυτές το μπότοξ μπορεί πραγματικά να δώσει λύση.

Μπορούν όλοι να κάνουν μπότοξ? 

Οι περισσότεροι μπορούν, εξαιρούνται ασθενείς με περιφερικές νευροπάθειες, μυασθένεια και οι έγκυες.

Μπορεί το μπότοξ να προκαλέσει  βλάβες στην υγεία; 

Ποτέ δεν έχουν εμφανιστεί προβλήματα από τη σωστή χρήση του φαρμάκου από καλά εκπαιδευμένο δερματολόγο και γι αυτό το λόγο έχει πάρει έγκριση από το FDA της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία με μπότοξ;

Το μπότοξ δεν επιφέρει μόνιμες παρενέργειες, καθώς τα αποτελέσματά του είναι πλήρως ανατρέψιμα. Μετά τη θεραπεία, ενδέχεται να δημιουργηθούν μικρές κοκκινίλες στα σημεία που έγιναν οι ενέσεις, οι οποίες υποχωρούν εντός 10 λεπτών. Αν το φάρμακο ειναι γνήσιο και ο ιατρός κάνει σωστή χρήση και έγχυση στα σωστά σημεία του προσώπου, το μπότοξ δεν έχει καμία παρενέργεια, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται πιο νέο και ''φρέσκο'' εξαφανίζοντας ανεπιθύμητες ρυτίδες και ταυτόχρονα να είναι πολύ φυσικό χωρίς να έχει μειωθεί η εκφραστικότητά του. 

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.