Sidebar

13
Δευ, Ιαν

Μαρμελάδες
Typography

Η ζάχαρη της στέβιας είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία η οποία δεν περιέχει θερμίδες, δεν επηρεάζει το σάκχαρο του αίματος και προσφέρει υψηλή γλυκαντική δύναμη.

Τα βερίκοκα είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, είναι πλούσια σε στοιχειώδης βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες. Σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο με στέβια, απόλαυση… χωρίς περιορισμούς!

Μερίδες: 2 βάζα
Χρ. Πρoετοιμασίας: 15΄
Χρ. βρασμού:  20΄

Υλικά

  • 20 φλ.τσαγ. βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγ. στέβια
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 2 μήλα πράσινα ή κόκκινα τριμμένα
  • 25 γρ. πηκτίνη

Εκτέλεση

 

  • Τα βερίκοκα πρέπει να είναι ώριμα και χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε και τα ρίχνουμε  σε μια κατσαρόλα µε χοντρή βάση.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο το μήλο και το ½ φλ.τσαγ. στέβια. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κατά διαστήματα και για περίπου 15΄-20΄ μέχρι η μαρμελάδα να αφήνει στρώση στην ανάποδη μεριά της κουτάλας.
  • Τέλος, ανακατεύουμε την πηκτίνη με την υπόλοιπη στέβια και το χυμό λεμόνι. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3΄.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα για 5΄ να ηρεμήσει. Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με τη μαρμελάδα μας και τα σφραγίζουμε καλά. Αποθηκεύουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.
  • Μετά το άνοιγμα τα συντηρούμε στο ψυγείο.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.