Sidebar

22
Σαβ, Ιουν

Πλαστική Χειρουργική & Αισθητικές Επεμβάσεις
Typography

Μια ακόμη μάχη, στον… «ακήρυκτο πόλεμο» με το χρόνο, κέρδισε η επιστήμη.

Η νέα πρωτοποριακή τεχνική“Y-lift”, που εφαρμόζεται στο πρόσωπο, βάζει φρένο στο ρολόι του χρόνου και  μας κάνει εμφανισιακά νεότερους!!!

 

«Μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες της επιστήμης για την καταπολέμηση του χρόνου επικεντρώνονταν στις ρυτίδες και τη χαλάρωση. Η νέα τεχνική του “Υ-lift” βασίζεται στις νέες μελέτες που παρουσιάζουν ότι στο πρόσωπο δεν γηράσκουν και ατροφούν μόνο οι ιστοί, αλλά και τα οστά» τονίζει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου.

«Καθώς μεγαλώνουμε, διευκρινίζει ο Δρ. Αθανασίου, τα οστά του προσώπου αλλάζουν δομή (ατροφούν) και μας κάνουν να δείχνουμε πιο γερασμένοι και κουρασμένοι από όσο νιώθουμε».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γενικότερη προδιάθεση του ανθρώπινου σώματος στις  παθήσεις του μυοσκελετικού, όπως η οστεοπόρωση, επιβαρύνει και τον τρόπο που γερνάμε. Η ανατομία των οστών με το πέρασμα των χρόνων αλλοιώνεται. Καθώς τα οστά δεν μπορούν να μετακινηθούν η γήρανση προκαλεί τη συρρίκνωσή τους. Οι γυναίκες, δε, φαίνεται ότι βιώνουν αυτές τις αλλαγές σε νεαρότερη ηλικία από ότι οι άνδρες.

Ανατροπή της εικόνας αυτή προκαλεί η νέα τεχνική “Υ-lift”, που εφαρμόζεται ήδη από πλαστικούς χειρουργούς στην Αμερική, δεν είναι χειρουργική και στηρίζεται στην ενίσχυση των ζυγωματικών, τα οποία είναι πλέον συνώνυμα με τη γοητεία και τη νεανικότητα.

Η ενίσχυση των ζυγωματικών τραβάει το δέρμα προς τα πάνω,  το  τεντώνει και έτσι γίνεται  πιο σφριγηλό. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζουμε γενικότερη ανόρθωση και διόρθωση του “βυθισμένου” προσώπου.

«Ουσιαστικά διορθώνουμε τη χαλάρωση του κάτω μέρους του προσώπου χωρίς χειρουργική αποκόλληση και τράβηγμα του δέρματος», τονίζειο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου που εφαρμόζει αυτή την τεχνική στην Ελλάδα. Η αύξηση των ζυγωματικών ενδείκνυται όχι μόνο για πρόσωπα που έχουν συρρίκνωση σκελετού λόγω ηλικίας, αλλά και για όσους θέλουν έντονες γραμμές.

 

Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ “Y-lift” ΠΟΥ ΝΙΚΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

 

Η τεχνική, που δημιουργεί μεγάλες λίστες αναμονής στα γραφεία των πλαστικών χειρουργών της Αμερικής με όσους ενδιαφέρονται να δείχνουν και να νιώθουν νεότεροι, γίνεται με:

  • Με ενέσεις υαλουρονικού οξέος

Είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος  και  εφαρμόζεται σε άτομα ηλικίας άνω των 40 χρόνων. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα εύπλαστο υλικό σε μορφή gel, διαφορετικό σε σύσταση και πυκνότητα από το υαλουρονικό που γεμίζει τις ρυτίδες. Έχει πιο μεγάλο μοριακό βάρος και δίνει όγκο εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Μετά από μερικούς μήνες τα μόρια του υαλουρονικού οξέος απορροφώνται από τον οργανισμό και αντικαθιστώνται με μόρια νερού που πιάνουν τον ίδιο όγκο με το υαλουρονικό. Η έγχυση γίνεται στο ιατρείο σε δύο συνήθως συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών και διαρκεί ένα χρόνο.

  • Με ενέσεις υδροξυπατίτη

Τα μικροσφαιρίδια του υδροξυπατίτη είναι παρόμοια σε σύσταση με αυτά που έχουν τα ανθρώπινα οστά και δόντια και είναι ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς αντιδράσεις. Σιγά σιγά αφομοιώνονται από τον οργανισμό και τη θέση τους παίρνουν οι ίνες κολλαγόνου. Με τον καιρό, τα μόρια του υδροξυπατίτη διεγείρουν τους ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν κολλαγόνο που αντικαθιστά το gel υδροξυαπατίτη. Το ίδιο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μύτη, στο πιγούνι και στις εξωτερικές γωνίες της κάτω γνάθου, πετυχαίνοντας αποτέλεσμα αναμόρφωσης του προσώπου. Έχει την έγκριση του FDA και διαρκεί για δύο χρόνια.

  • Με αυτομόσχευμα λίπους

Το φυσικό αποτέλεσμα, μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια είναι οι λόγοι της προτίμησης των γυναικών του λίπους από τον ίδιο τους τον  οργανισμό. Η λήψη του λίπους γίνεται από τους γλουτούς ή άλλο σημείο με επαρκή ποσότητα λίπους.

 Με ειδική κάνουλα ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί το λίπος και στη συνέχεια με μια ειδική επεξεργασία (μέθοδος puregraft by Cytori) φιλτράρεται και καθαρίζεται ο λιπώδης ιστός. Στη συνέχεια το καθαρό πια λίπος εγχέεται κάτω από το δέρμα. Η διάρκεια του αποτελέσματος με αυτή τη διαδικασία μπορεί να φθάσει και τα πέντε χρόνια.

  • Με εμφυτεύματα

Για μόνιμο αποτέλεσμα και εντυπωσιακή αύξηση, μπορεί να χρησιμοποιηθούν εμφυτεύματα πολυαιθυλενίου. Το υλικό είναι πορώδες και ενσωματώνεται εύκολα στον οργανισμό μας. Επειδή οι πόροι του ενθέματος είναι αρκετά μεγάλοι, με το πέρασμα του χρόνου τα κύτταρα εισέρχονται και τα εμφυτεύματα μετατρέπονται σε τμήμα του οστού. Η εφαρμογή των εμφυτευμάτων αυτών γίνεται με μικρή χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομειακό χώρο με τομές μέσα στο στόμα, που δεν είναι ορατές, και σταθεροποιούνται στο ανώτερο τμήμα των παρειών. Την επομένη, η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές της.

Ένας δεύτερος τρόπος τοποθέτησης των εμφυτευμάτων είναι με τομή στο κάτω βλέφαρο - συνήθως συνδυάζεται  και με βλεφαροπλαστική. Τρίτος τρόπος είναι οι τομές στους κροτάφους – κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργικό lifting του κάτω τμήματος του προσώπου.                   

www.athens-beverlyhills.com, www.abh-medicalgroup.com

Τηλ. 210 8949920, 210 8949090, 210 7230502

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: COSMOS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Νίκος Γαραντζιώτης τηλ. 6932232466, 210 5026051
E-MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..     FAX:  210 5058795.  www. cosmosep. gr

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.