Sidebar

07
Τετ, Ιουν

Πλαστική Χειρουργική & Αισθητικές Επεμβάσεις
Typography

Τέλος στο ζαρωμένο λαιμό της γυναίκας, που μαρτυρά την ηλικία της, βάζει η πλαστική χειρουργική με την βοήθεια μιας νέας επαναστατικής τεχνικής και τη χρήση βλαστοκυττάρων από το αυτόλογο (ανθρώπινο) λίπος!

Τα αποτελέσματα της νέας μεθόδου nanofatgrafting, που παρουσιάστηκαν πριν από λίγο καιρό στο  συνέδριο CATFASIV, στη Γάνδη του Βελγίου, ήταν εντυπωσιακά, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για επανάσταση στην πλαστική χειρουργική.

«Πράγματι τα αποτελέσματα των επεμβάσεων που παρουσίασαν οι Βέλγοι συνάδελφοι στο συνέδριο  ήταν εντυπωσιακά και μαρτυρούν τις δυνατότητες που προσφέρει η πλαστική χειρουργική στην αντιγήρανση» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός  κ Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Τα βλαστοκύτταρα  αποχωρίζονται μηχανικά από το λίπος  το οποίο λαμβάνεται από την κοιλιά η τους μηρούς της γυναίκας.

«Στη συνέχεια με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας εγχύονται στο λαιμό της γυναίκας και χάρις στις  μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες τους αναζωογονούν το δέρμα από μέσα προς τα έξω» τονίζει ο κ Νταμάγκας και προσθέτει.

«Η μέθοδος δεν απαιτεί τη χρήση κάποιας ακριβής ή πολύπλοκης συσκευής, άρα δεν έχει υψηλό κόστος, ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εντυπωσιακά στην ανανέωση του δέρματος του λαιμού , αλλά και στην ψυχολογία της γυναίκας».

Εντυπωσιακά αποτελέσματα, δίνει η μέθοδος επίσης στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, στις ρυτίδες καπνιστού, στο άνω χείλος, στο ρυτιδωμένο ντεκολτέ, στις ουλές, στις πρώιμες κόκκινες ραβδώσεις (ραγάδες) στην κοιλιά, στο στήθος και στα μπράτσα. Μάλιστα τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

Ένα δεύτερο σημείο του γυναικείου σώματος που μαρτυρά επίσης την ηλικία είναι τα χέρια.

«Είναι κοινό για τις γυναίκες, όσο μεγαλώνουν, να αδυνατίζουν τα χέρια τους, που σημαίνει ότι οι φλέβες και οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς. Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επίσης επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης» αναφέρει ο κ Νταμάγκας και καταλήγει «Ενώ θεραπείες όπως η αναζωογόνηση του δέρματος με τα παραδοσιακά fillers μπορούν να στοχεύσουν τα σημάδια της γήρανσης και να κάνουν τα χέρια να φαίνονται πιο γεμάτα και υγιέστερα, στην πραγματικότητα μπορούν να προσφέρουν μόνο μια προσωρινή λύση. Μια πιο μακροπρόθεσμη λύση είναι η μεταφορά λίπους με την τεχνική του microfatgrafting,μια τεχνική που εξελίσσεται ταχύτατα σε μια απ’ τις πιο δημοφιλείς για τους σκοπούς της αναζωογόνησης χεριών. Η επέμβαση χρησιμοποιεί εξελιγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσει ένα καθαρό και αποτελεσματικό μόσχευμα λίπους που εγχύεται με ειδική μικροκάνουλα στα χέρια. Το γεγονός ότι η επέμβαση είναι σύντομη κι ελάχιστα επεμβατική είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις πολλών ατόμων δεν τους επιτρέπουν να μείνουν μακριά από τη δουλειά τους για μεγάλα διαστήματα χρόνου. Η μεταφορά λίπους είναι μία από τις επεμβάσεις που πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία, έτσι τα άτομα μπορούν να υποβληθούν σε αυτήν χωρίς να διαταραχθεί η καθημερινότητά τους».


 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΛΟΓΟΥ ΛΙΠΟΥΣ


Τα πλεονεκτήματα της χρησιμοποίησης του αυτόλογου λίπους, σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς είναι πολλά και σημαντικά γιατί:

 • Έχει μοναδικές αναγεννητικές ιδιότητες
 • Eπιτυγχάνει ογκομετρική αποκατάσταση των σημαδιών της γήρανσης, βελτιώνοντας το αποτέλεσμα του face lift
 • Μπορεί να αντικαταστήσει ή να καθυστερήσει πολλές επεμβάσεις, όπως η βλεφαροπλαστική, η πλαστική πηγουνιού κλπ
 • Yπάρχει σε αφθονία στο σώμα μας
 • Bελτιώνει την εμφάνιση της περιοχής απ΄ όπου λαμβάνεται
 • Τα αποτελέσματα  έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια
 • Αλλά πρωτίστως είναι η μοναδική μέθοδος που ανανεώνει από μέσα προς τα έξω.

Σημεία του ανθρώπινου σώματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτόλογο λίπος είναι:

 • το άνω βλέφαρο, όπου διορθώνουμε την πτώση του «φρυδιού» και την όψη του βαθουλωμένου ματιού
 • το κάτω βλέφαρο και το ζυγωματικό, όπου διορθώνουμε  την αύλακα μεταξύ του κάτω βλεφάρου και της παρειάς, τις «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα, την επιπέδωση των ζυγωματικών λόγω ατροφίας του λίπους, τους μαύρους κύκλους στα μάτια
 • οι ρινοπαρειακές αύλακες
 • οι ρυτίδες « μαριονέττας»  που ξεκινούν από τη γωνία του στόματος και κάτω
 • τα χείλη, τονίζοντας το περίγραμμα του ερυθρού και διορθώνοντας την ατροφία
 • το μεσόφρυο, εξαφανίζοντας τις κάθετες ρυτίδες, το γνωστό 11
 • το περίγραμμα της κάτω γνάθου
 • η ραχιαία επιφάνεια των χεριών
 • το στήθος

www.damagas.gr. Τηλ. 2106455336, 6932222531

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.