Sidebar

27
Τρι, Φεβ

Πλαστική Χειρουργική & Αισθητικές Επεμβάσεις
Typography

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ετοιμάζεστε να βγείτε στις παραλίες.

Κάνετε εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστική για να χτίσετε ένα ωραίο σώμα, όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό, ειδικά σε μεσογειακές φιγούρες όπως οι ελληνικές με την χαρακτηριστική πολλές φορές γυναικεία “περιφέρεια” και τα ανεπιθύμητα “ψωμάκια”.

 

Εκεί που η δίαιτα και η γυμναστική σταματούν, η λιποαναρρόφηση – λιπογλυπτική συνεχίζει για να σμιλεύσει το σώμα σας. Γι' αυτό και συχνά χρησιμοποιείται και ο όρος λιπογλυπτική, δηλαδή σμιλεύουμε τα διογκωμένα 'ψωμάκια' και μειώνουμε την περιφέρεια του σώματος, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το αφαιρεθέν λίπος (αυτομεταμόσχευση λίπους) για να δώσουμε όγκο σε ατροφικές περιοχές όπως ζυγωματικά και ρυτίδες στο πρόσωπο,  αύξηση στήθους ή γλουτών κ.α.

Η λιποαναρρόφηση, αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα αισθητική επέμβαση στον κόσμο.

Όσον αφορά τα παχύσαρκα άτομα, η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, αλλά δρα συμπληρωματικά για μείωση πόντων στην περιφέρειά τους και τους ενισχύει ψυχολογικά για να συνεχίσουν τη δίαιτά τους.

Υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση

  • Είστε καλοί υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση εάν δεν είστε υπέρβαροι και θέλετε να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος, τα λεγόμενα “ψωμάκια” ή  να μειώσετε τους πόντους του περιγράμματός σας σε κάποια περιοχή του σώματός σας π.χ. σε τοπικά χοντρούς μηρούς, γλουτούς, βραχίονες, κοιλιά που δεν φεύγουν με την απώλεια βάρους και την άσκηση.
  • Έχετε  καλή ελαστικότητα του δέρματος γενικά αλλά και ειδικά στην περιοχή του τοπικού πάχους, έτσι ώστε να μην “κρεμάσει” το δέρμα μετά την λιποαναρρόφηση.
  • Άντρες και γυναίκες

Σε ποιες περιοχές γίνεται?

Όπου υπάρχει τοπικά περίσσεια λίπους: στην κοιλιά, τη μέση, τους γλουτούς, τους γοφούς, τους μηρούς (εξωτερικά και εσωτερικά), τα γόνατα, τις γάμπες, τους αστραγάλους, το στήθος (γυναικομαστία στους άντρες), τους βραχίονες, την πλάτη, το διπλοσάγωνο, τον λαιμό, το πρόσωπο  κ.α.

Προσδοκόμενα αποτελέσματα λιποαναρρόφηση

Το περίγραμμα του σώματος μειώνεται αισθητά χωρίς  λιπώδη "εξογκώματα". Τα αποτελέσματα είναι οριστικά, αφού αφαιρείται δια βίου ένας μεγάλος αριθμός λιποκυττάρων που δεν ξαναδημιουργούνται. Εάν όμως ο ασθενής βάλει κιλά μετά από μια λιποαναρρόφηση, τότε τα εναπομείναντα λιποκύτταρα θα αυξηθούν σε όγκο και το σώμα θα παχύνει ομοιόμορφα αλλά όχι τοπικά όπως πριν.

Πώς γίνεται η λιποαναρρόφηση

Πρώτα γίνεται τοπικά διήθηση της περιοχής με μίγμα φυσιολογικού ορού, αναισθητικού και αδρεναλίνης για μείωση της απώλειας αίματος. Γίνονται μερικές πολύ μικρές τομές, λίγων χιλιοστών, από όπου εισάγεται μία μικροκάνουλα που διέρχεται μέσα από το λιπώδη ιστό, διασπά και στη συνέχεια αναρροφά το λίπος, μέσω μιας αντλίας κενού με την οποία είναι συνδεδεμένη.

Οι τομές κλείνονται με 1-2 ράμματα.

Σήμερα υπάρχουν πολλά σύγχρονα μηχανήματα λιποαναρρόφησης, όπως οι πολύ πρακτικές κάνουλες που πάλλονται με μικροδονήσεις για πιο γρήγορη και λιγότερο εργώδη λιποαναρρόφηση.

 

ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΗ : BODYTITE  ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ


Η προηγμένη τεχνολογία ραδιοσυχνοτήτων RFAL™  σε συνδυασμό με την λιποαναρρόφηση σμιλεύει το περίγραμμα του σώματος, κάνοντας λιποαναρρόφηση και ταυτόχρονα σύσφιξη σε  κάθε περιοχή σχεδόν του σώματος , στο λαιμό και το διπλοσάγωνο (NeckTite), την κοιλιά και τα μπράτσα (ArmTite), ενώ στους γλουτούς και  μηρούς καταπολεμάται συγχρόνως και η κυτταρίτιδα (CelluTite).

Παράλληλα με τη σύσφιξη κάνει και αιμόσταση με αποτέλεσμα ακόμα μικρότερη απώλεια αίματος, λιγότερες μελανιές και οιδήματα και πιο γρήγορη ανάρρωση.

Η ημέρα της λιποαναρρόφησης

Η λιποαναρρόφηση  γίνεται με τοπική αναισθησία και νευροληπτοαναλγησία (μέθη), με επισκληρίδιο αναισθησία ή με γενική νάρκωση.

Συνήθως είναι επέμβαση "μίας ημέρας", δηλαδή  επιστρέφετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα , αλλά μπορείτε και να μείνετε για ένα βράδυ στην κλινική, για προληπτικούς λόγους εάν το επιθυμείτε.

Ανάρρωση μετά τη λιποαναρρόφηση

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 48 ωρών μετά από χειρουργική επέμβαση,  παρουσιάζεται οίδημα και μώλωπες που εξαφανίζονται συνήθως σε 10-20 ημέρες.

Μετά την επέμβαση φοράτε πιεστικό ένδυμα (κορσέ) στην περιοχή της λιποαναρρόφησης για ένα μήνα περίπου, έτσι ώστε να μειωθεί το οίδημα και το δέρμα να μην χαλαρώσει και να “προσαρμοστεί” στο νέο λεπτότερο περίγραμμα της περιοχής.

Τα ράμματα συνήθως αφαιρούνται μέσα σε μια εβδομάδα ή αφήνονται να απορροφηθούν μόνα τους.  Στις περισσότερες περιπτώσεις θα είστε σε θέση να συνεχίσετε τις  καθημερινές σας δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά η τελική αποκατάσταση θα γίνει  σε 1,5  μήνα περίπου, οπότε θα έχει υποχωρήσει το περισσότερο οίδημα.

 

Τελικό αποτέλεσμα μετά τη λιποαναρρόφηση

Μετά από περίπου 1-3 μήνες, υποχωρούν τελείως τα οιδήματα και είναι πλήρως εμφανής η βελτίωση του περιγράμματος του σώματος στην τελική του μορφή.

Το σημαντικό επίτευγμα του πλαστικού χειρουργού μέσω της λιποαναρρόφησης είναι να σας βοηθήσει να αποκτήσετε συμμετρική, σμιλευμένη σιλουέτα και αυτοπεποίθηση.

Να θυμάστε ότι η σχέση με τον πλαστικό χειρουργό σας δεν τελειώνει όταν φεύγετε από το χειρουργείο. Αν έχετε ενοχλήσεις, απορίες ή ανησυχίες κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης  ή σε μεταγενέστερο χρόνο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας.

Ευχαριστούμε την Πλαστικό Χειρουργό κ. Χριστίνα Χριστοφορίδου που είναι μέλος ISAPS (InternationalSocietyofAestheticPlasticSurgery) και έκανε Εξειδίκευση στην Προηγμένη Αισθητική Χειρουργική σε μεγάλα κέντρα του εξωτερικού, στο  WellingtonHospital του Λονδίνου, στο Ινστιτούτο Πλαστικής Χειρουργικής της Μελβούρνης και στο Ινστιτούτο J. deBenito της Βαρκελώνης, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους Πλαστικούς Χειρουργούς διεθνούς φήμης.   www.christoforidou.gr

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.