Sidebar

10
Τρι, Σεπ

Πλαστική Χειρουργική & Αισθητικές Επεμβάσεις
Typography

 Ένα καινούριο hightechεργαλείο κάνει διάγνωση του προβλήματος και προβλέπει την πορεία της θεραπείας.

Η επόμενη εξέταση έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

 

Περίπου 7 στους 10 ανθρώπους εμφανίζουν αραίωση μαλλιών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ανάλογα με το είδος της τριχόπτωσης ο γιατρός θα καθορίσει αν χρειάζεται συντηρητική αγωγή, π.χ. η φαρμακευτική αγωγή μινοξιδίλη που εφαρμόζεται τοπικά, μεσοθεραπεία PRP που ενισχύει το τριχωτό ή τέλος μεταμόσχευση μαλλιών που επαναφέρει τα μαλλιά που έπεσαν.

Πλέον ένα έξυπνο λογισμικό προσφέρει με μεγάλη ακρίβεια διάγνωση και βοηθά τον γιατρό να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία της τριχόπτωσης και της φύτρωσης μαλλιών μετά από μεταμόσχευση. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε κι εσείς τι δουλεύει και τι όχι. 

Πόσα μαλλιά χάνω;

Για αυτή την εξέλιξη μας ενημερώνει ο δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE και επιστημονικός διευθυντής στην Advanced Hair Clinics. Ο ίδιος είδε από κοντά πώς λειτουργεί το Follysis στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών στη Μαλαισία και αναφέρει: «Το σύστημα Follysis είναι ένα ειδικό πρόγραμμα λογισμικού που συνδέεται με υπολογιστή με σκοπό να αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το τι συμβαίνει στο τριχωτό της κεφαλής. Ειδικότερα μας δίνει απαντήσεις για την πυκνότητα και τον αριθμό των τριχών και αποκαλύπτει πού ακριβώς υπάρχουν μεγαλύτερα κενά ώστε να είμαστε ακριβείς στο θεραπευτικό πλάνο που θα φτιάξουμε. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας βλέπουμε πώς εξελίσσεται η τριχόπτωση και παρεμβαίνουμε ενισχύοντας τη θεραπεία ή τροποποιώντας την».

Μάθετε για την τριχόπτωση εδώ

Η εξέταση με το Follysis θεωρείται πρωτοποριακή καθώς μέχρι σήμερα ο γιατρός μπορούσε να βλέπει την πορεία της τριχόπτωσης και το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης ή της θεραπείας μέσω κλινικής εξέτασης, δηλαδή με την εμπειρία του και τη βοήθεια της φωτογράφισης «πριν» και «μετά». Όπως προσθέτει ο δρ Βεκρής «σήμερα κάνουμε καλύτερο εγχειρητικό πλάνο γιατί προσδιορίζουμε τις ανάγκες κάλυψης και τις δυνατότητες της δότριας, ενώ έχουμε ακρίβεια στην πρόβλεψη του αποτελέσματος».




 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.