Sidebar

19
Παρ, Απρ

Πρόσωπο
Typography

Το μήλο περιέχει βιταμίνες Α, Β, και C, οι οποίες είναι απορροφήσιμες από το δέρμα.

Περιέχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθά στην ανακούφιση των δερματικών εγκαυμάτων από τον ήλιο. Περιέχει επίσης γλυκολικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απολέπιση και καθαρίζει τους πόρους του δέρματος.

 

Η μαγιά μπύρας περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ρυθμίζουν την παραγωγή σμήγματος και τη λιπαρότητα. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές, αντιοξειδωτικλες και υγροσκοπικές ιδιότητες. Όλα αυτά σημαίνουν ότι το μέλι βοηθά να απαλλαγούμε από τα βακτήρια του δέρματος και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που βοηθούν στην προστασία του δέρματός από τις ελεύθερες ρίζες του περιβάλλοντος (χημικές ουσίες του αέρα, κλπ.)

Τι θα χρειαστείτε

  • ¼ μήλο
  • 1κ.γλ. μέλι
  • 10 γρ. μαγιά μπύρας

Τρόπος εφαρμογής

Βράζετε το μήλο για 10΄ περίπου να μαλακώσει. Διαλύετε τη μαγιά σε 1 κ.σ. από το νερό που έβρασε το μήλο και πολτοποιείτε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό και αφήνετε 20΄. Αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Τέλος, βάζετε την ενυδατική σας κρέμα ή λίγο ελαιόλαδο.

Επανάληψη: 2 φορές / εβδομάδα.

 

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.