Sidebar

26
Παρ, Απρ

Πρόσωπο
Typography

Η άργιλος είναι ένα συγκεκριμένο είδος χώματος (πέτρωμα) μαλακό και λασπώδες, που αποτελείται από εξαιρετικά λεπτούς κόκκους.

 Πλούσια σε σπάνιους μικροοργανισμούς, φυτικά κατάλοιπα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί εκεί με το πέρασμα των χρόνων, η άργιλος είναι γνωστή για την καθαριστική, ενυδατική, αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση της.

 

Είναι ιδανική για τις λιπαρές επιδερμίδες, αφού καθαρίζει βαθιά τους πόρους, καταπολεμά τη λιπαρότητα, ενυδατώνει και συσφίγγει. Η αλόη έχει λειτουργία παρόμοια με τα στεροειδή, όπως είναι η κορτιζόνη, αλλά χωρίς τις επιβλαβείς παρενέργειες αυτών. Ακόμη, διεισδύει σε βάθος και αναπληρώνει τις απώλειες υγρών, ενώ δρα αναπλαστικά προς τους κατεστραμμένους ιστούς από το εσωτερικό τους, καθώς και τα εγκαύματα διαφόρων αιτιών, περιλαμβανομένων και των ηλιακών εγκαυμάτων.

Τι θα χρειαστείτε

1 κ.σ. άργιλο

1 κ.γλ. έλαιο χαμομηλιού

1 κ.γλ. αλόη

Τρόπος εφαρμογής

Για το έλαιο χαμομηλιού: σε ένα κατά προτίμηση γυάλινο μπουκαλάκι, βάζετε βότανο χαμομηλιού και προσθέτετε ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο και το αφήνετε για 1 εβδομάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Το έλαιο χαμομηλιού είναι έτοιμο.

Για τη μάσκα ανακατεύετε όλα τα υλικά και το μίγμα είναι έτοιμο. Απλώνετε στο πρόσωπο και αφήνετε να δράσει για 15΄- 20'. Αφαιρείτε τη μάσκα με χλιαρό νερό.

Επανάληψη: 1 φορές / εβδομάδα.

 

 

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.