Sidebar

06
Τετ, Νοε

Πλαστική Χειρουργική & Αισθητικές Επεμβάσεις
Typography

Η μεταμόσχευση μαλλιών-φρυδιών με εξελιγμένες τεχνικές αποκαθιστά το τριχωτό χωρίς να αφήνει σημάδια.

 Βλαστοκύτταρα, ήπιο λέιζερ, ακόμα και αγωγή με ουσία για το γλαύκωμα χρησιμοποιούν πειραματικά οι επιστήμονες ώστε να δώσουν τέλος στην αλωπεκία, που οδηγεί σταδιακά σε αραίωση μαλλιών και φρυδιών.

 

Ωστόσο, ούτε τα βλαστοκύτταρα φαίνεται να αποδίδουν ακόμη, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο, ούτε οι αγωγές με διάφορες ουσίες σταματούν το πρόβλημα.

Θεραπεία για την τριχόπτωση
«Τις περισσότερες φορές η επίμονη ή σταδιακή αραίωση οφείλεται στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και το υπόβαθρο είναι κυρίως γονιδιακό. Οι θεραπείες που γίνονται συστηματικά με μινοξιδίλη που συναντάμε σε μορφή λοσιόν ή αφρού αλλά και η μεσοθεραπεία του τριχωτού με PRP (αιμοπετάλια από το αίμα του ασθενή), επιβραδύνουν την τριχόπτωση σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο τις περισσότερες φορές το πρόβλημα δεν σταματά, αλλά απλά τα μαλλιά πέφτουν σε πιο αργό ρυθμό» εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics. Σύμφωνα με τον γιατρό, ακόμη δεν έχει βρεθεί ένας μη επεμβατικές, ασφαλής τρόπος για να αποκατασταθεί το τριχωτό ή να διακοπεί η τριχόπτωση. Η μόνη λύση παραμένει η μεταμόσχευση μαλλιών.

«Η εμφύτευση σήμερα γίνεται με τέτοιον εξελιγμένο τρόπο ώστε δεν υπάρχει λόγος να διστάζει κάποιος να υποβληθεί σε αυτήν τη διαδικασία» τονίζει ο ειδικός. Δεν υπάρχει πόνος γιατί γίνεται με τοπική αναισθησία, δεν υπάρχουν σημάδια και ουλές και το αποτέλεσμα είναι φυσικό. Σήμερα μάλιστα, όπως εξηγεί ο Δρ. Βεκρής η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων που εμφυτεύτηκαν είτε στα μαλλιά είτε στα αραιά φρύδια μπορεί να φτάσει το 98%. 

Παράγοντες επιτυχίας
Προϋπόθεση είναι η επιλογή ενός εξειδικευμένου γιατρού που έχει εμπειρία σε περιστατικά μεταμόσχευσης μαλλιών με σύγχρονες τεχνικές αλλά και η εμπειρία της επιστημονικής του ομάδας. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η συνδρομή της τεχνολογίας προεγχειρητικά. «Πλέον με τη βοήθεια μιας μικροκάμερας βλέπουμε με ακρίβεια το βαθμό της αραίωσης και τον αριθμό των τριχοθυλακίων που πρέπει να εμφυτεύσουμε ανά περιοχή. Όμως, το μεγαλύτερο στοίχημα είναι τη στιγμή της επέμβασης. Τότε πρέπει να συντηρήσουμε στη ζωή τα τριχοθυλάκια από τη στιγμή που θα τα εξάγουμε ένα προς ένα από τη γερή δότρια περιοχή μέχρι εκείνη που θα τα εμφυτεύσουμε πάλι ένα προς ένα στα σημεία της αραίωσης» καταλήγει ο Δρ. Βεκρής. 

 

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.